Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 13:07

Διώξτε την οικονομικά ασήμαντη Ελλάδα από το ευρώ

euro-oikonomia«Παρατήστε την οικονομικά ασήμαντη Ελλάδα και βοηθήστε τις τράπεζες». Αυτό δηλώνει απερίφραστα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας Μίροσλαβ Σίνγκερ. Σε ιδιαιτέρως αιχμηρή γλώσσα, ο κ. Σίνγκερ υποστηρίζει στην εφημερίδα Hospodarske Noviny ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να στρέψουν πλέον την προσοχή τους στο να βοηθήσουν τις τράπεζες, οι οποίες, ενδεχομένως, χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση, παρά να...

αφιερώνουν χρόνο στην Ελλάδα, η οποία εκπροσωπεί μόλις το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να υποτιμήσει το νέο ελληνικό νόμισμα, εκτός και εάν επιδιώκει να δημιουργήσει "μαζική" χρηματοδότηση για τις χρεωμένες χώρες», δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιθυμία να δοθεί στην Ελλάδα ένα σημαντικό ποσόν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση από την απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο τραπεζίτης στη συνέντευξη του που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.

«Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν δοθεί δάνεια που κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν την εξοικονόμηση χρόνου για τους πλούσιους Έλληνες, ώστε να μεταφέρουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

πηγή-skai.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012 13:52