Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 16:47

Ραγδαίες μεταβολές στον Οικονομικό τύπο και στα Επιμελητήρια απο το νέο μνημόνιο

Την άμεση κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευση ισολογισμών σε εφημερίδες περιέχει το τελικό κείμενο του νέου Μνημονίου που έλαβαν στα χέρια τους οι πολιτικοί αρχηγοί.

Το πλήγμα για τον Οικονομικό και Περιφερειακό τύπο της χώρας θα είναι άμεσο, βαρύ και ενδεχομένως συντριπτικό, αφού εξαρτάται από τους ισολογισμούς για την επιβίωσή του.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο περιλαμβάνεται στις «προαπαιτούμενες» πράξεις που πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης του δεύτερου πακέτου στήριξης. Επομένως, η ψήφισή του θα πρέπει να είναι άμεση.
Το νέο Μνημόνιο περιλαμβάνει επίσης ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της πρώτης δόσης από το νέο πακέτο και την κατάργηση της υποχρέωσης εγγραφής σε Επιμελητήρια, μέτρο που θα απαλλάξει επίσης επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες από μία αναχρονιστική και περιττή διαδικασία, αλλά θα σημάνει και το τέλος των Επιμελητηρίων όπως τα ξέραμε... Τη θέση τους θα πάρει το ΓΕΜΗ, το οποίο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, αλλά προς το παρόν εξαρτάται από τα Επιμελητήρια για τα δεδομένα του.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 16:52