Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2015 11:14

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. Γκρίνιες, ενστάσεις και παραιτήσεις για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χώρο στους Πασοκογενείς προσφέρει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και η επιτροπή που αποφασίζει για τα ψηφοδέλτια του κόμματος στην Π.Ε Κοζάνη σύμφωνα με την λίστα των ονομάτων που απέστειλε στην Νομαρχιακή επιτροπή Κοζάνης.

Όπως γράψαμε και παλιότερα τις δύο πρώτες θέσεις στο ψηφοδέλτιο του κόμματος καταλαμβάνουν κατά σειρά οι Μίμης Δημητριάδης και ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης. Όνομα έκπληξη στην τρίτη θέση είναι ο δικηγόρος και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Θεοφύλακτος ενώ στην τέταρτη θέση ως αναμενόμενη θεωρείται η παρουσία του αντιστράτηγου εν αποστρατεία και τελευταίου διοικητή του Α’ σώματος στρατού Γ. Ντζιμάνη. Οι δύο τελευταίοι καταχωρούνται στους πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ.  

Στην Πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου ο Πολυδεύκης Λιάκος ο οποίος εξέφρασε την  διαφωνία του για την θέση κατάταξης που προτείνεται, εξέφρασε την ανησυχία του για την ελλιπή παρουσία της Κοζάνης στο ψηφοδέλτιο ενώ υπήρξε αντιπαράθεση και του ίδιου με στελέχη που ελέγχονται από τον συντονιστή και την ‘’παραγκα’’ της Πτολεμαΐδας. Διαμαρτυρόμενος στα λεγόμενα και τους ισχυρισμούς ότι προσπαθεί να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος της περιοχής του Δήμου Σερβίων βελβεντού  δήλωσε την παραίτησή του από το ψηφοδέλτιο. Στις δύο τελευταίες θέσεις ου ψηφοδελτίου καταχωρούνται από την ανάγκη της ποσόστωσης οι κυρίες Φανή Δεληγιαννίδου από την Εορδαία και η Χιονία Ανδρεάδου από τα Σέρβια.

 Η βασική διαφωνία των στελεχών της Νομαρχιακής επιτροπής  είναι η παρουσία του Θέμη Μουμουλίδη στην δεύτερη και σίγουρη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου. Θεωρούν ότι στην δεύτερη θέση πρέπει να περάσει ένα πρόσωπο που να έχει έντονες αναφορές στην πόλη και τους ψηφοφόρους του δήμου Κοζάνης. Ακούστηκαν ονόματα όπως του Γιάννη Κοκκαλιάρη Νίκου Χατσίδη η ακόμη και της Καλλιόπης Βέττα από το Λιβαδερό που έχει εκλεγεί ως Περιφερειακός σύμβουλος με την Ρένα Δούρου στην περιφέρεια Αττικής.

Η λειτουργία της «παρέας» της Πτολεμαΐδας με τις πολιτικές  επιλογές του παρελθόντος  έχει δημιουργήσει κακό κλίμα εντός της οργάνωσης και θεωρείται από τους Κοζανίτες ότι  με την εκλογή ενός ακόμη Εορδαίου στην βουλή από την παραπάνω γεωγραφική περιοχή θα δημιουργηθούν  πλείστα προβλήματα, παρότι ο  γνωστός σκηνοθέτης είναι αυτόνομος κομματικά  και δεν έχει πια βαρίδια που να τον συνδέουν με την ‘’παρέα’’ της Εορδαίας. Οι περιφερειακές εκλογές και ότι ακολούθησε στην συνέχεια ήταν ένα μεγάλο σχολείο για τον ίδιο για την ιδιοσυγκρασία των προσώπων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Τα νέα ονόματα έφτασαν  στην Αθήνα όπου συνεδριάζει η Κεντρική επιτροπή.

Πάντως όπως όλα δείχνουν  δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά αλλαγή σε ότι αφορά τον Θέμη Μουμουλίδη  καθότι είναι γνωστό και δεν μπορεί να ξεχαστεί από όσους αποφασίζουν  ότι ''ο ίδιος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Α. Τσίπρα και επιστρατεύθηκε το 2014 ως υποψήφιος Περιφερειάρχης για να σώσει την τιμή του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές  εκλογές του 2014''

UPD. ΥΓ. ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2015 12:59