Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 08:13

Ολα τα ονόματα στην πρώτη σειρά των ψηφοδελτίων - λίστα της Π.Ε. Κοζάνης. Τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων των εκλογών -που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν στις 27 Σεπτεμβρίου η στις 2 Οκτώβρη - θα γίνει με την διαδικασία της λίστας.

Στα περισσότερα κόμματα ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας με βάσει την κατάταξη των σταυρών προτίμησης των τελευταίων εκλογών του Ιανουαρίου 2015. Βέβαια αυτό δεν είναι νόμος αλλά ηθικός κανόνας που όμως μπορεί να παραβιαστεί εάν επιθυμεί ο αρχηγός του κόμματος. Για την Π.Ε. Κοζάνης δεν συντρέχει λόγος να αλλάξει καμιά σειρά στα ονόματα των ψηφοδελτίων των κομμάτων και δεν θα αλλάξει εκτός από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΡΙΖΑ
Στο κυβερνών κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ από τα επτά ονόματα του ψηφοδελτίου των εκλογών του Ιανουαρίου μόνο τρείς υποψήφιοι συνεχίζουν να παραμένουν ένθερμοι οπαδοί του κόμματος και του Τσίπρα. Ο σημερινός βουλευτής Μίμης Δημητριάδης που θα είναι και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ο Σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης που ήταν 5ος στην κατάταξη αλλά θα βρεθεί στην δεύτερη θέση της λίστας, ο εργολήπτης πολιτικός μηχανικός Πολυδεύκης Λιάκος που ήταν 6ος κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στην τρίτη η τέταρτη θέση της λίστας, ο ίδιος πάντως επιθυμεί να είναι στο ψηφοδέλτιο και στηρίζει τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Η κομμένη του ψηφοδελτίου του Ιανουαρίου Φανή Δεληγιαννίδου από την Εορδαία –λόγο Ραχήλ Μακρή- θα είναι επίσης στο ψηφοδέλτιο λίστα άλλα σε μή εκλόγιμη θέση. Στο ψηφοδέλτιο φαίνεται ότι θα υπάρχει θέση και για τον υποστράτηγο (εα) Γιώργο Ντζιμάνη κάτι που δεν έγινε την προηγούμενη φορά. Για τις δύο κενές θέσεις  του ψηφοδελτίου θα αναζητηθούν πρόσωπα με κοινωνικό προφίλ που να αντιπροσωπεύουν όπως λένε ορισμένα στελέχη του κόμματος τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι δεν αποκλείεται να βρεθεί θέση στο ψηφοδέλτιο για το γνωστό στέλεχος του κόμματος Γιάννη Αποστολίδη απο τα στελέχη που συμμετέχουν εντονα στον δημοσιο διάλογο και ουκ ολίγες φορές έβαλαν πλάτη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο. 
ΚΟΜΜΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Η Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου και Κωνσταντίνος Ζαγάρας δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και είναι πολύ πιθανό η Ουζουνίδου και Ζαγάρας να συνυπάρξουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που ετοιμάζει η αριστερή πλατφόρμα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Άγνωστο παραμένει προς το παρών εάν η Ραχήλ Μακρή –εξελέγη στην πρώτη θέση με 12.500 σταυρούς- θα είναι υποψήφια με το κόμμα του Λαφαζάνη στην Κοζάνη η αλλού. Εάν αποφασιστεί να είναι υποψήφια στην Κοζάνη για λόγους ηθικής τάξης δεν μπορεί να είναι παρά στην πρώτη σειρά του ψηφοδελτίου με την Ε. Ουζουνίδου και τον Κωσταντίνο Ζαγάρα να ατενίζουν την πλάτη της. Ο Γ. Χιωτίδης ο 7ος του ψηφοδελτίου πριν από ένα μήνα για λόγους διαφωνίας παραιτήθηκε από την θέση του στην Νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος και είναι αμφίβολο εάν στο άμεσο μέλλον θα βρίσκεται τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται πάντως να είναι στα ψηφοδέλτια ούτε του κόμματος του Π. Λαφαζάνη.
Στην ΝΔ η σειρά στο ψηφοδέλτιο θα είναι Γ. Κασαπίδης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Δακής , Στάθης Κωνσταντινίδης ενώ παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τις τρείς τελευταίες θέσεις του Ψηφοδελτίου δηλαδή εάν θα υπάρξουν νέα πρόσωπα η θα καλυφθούν από τους ήδη γνωστούς Γ. Τοπαλίδη, Φ. Ζυγούρη
Στους ΑΝΕΛ θα έχουμε κατά σειρά τον σημερινό βουλευτή Χ. Κατανα, και τους Κυριάκο Ιωαννίδη και Ιωάννη Γκουντιό.
Στο ΠΑΣΟΚ εκτός από τον Π. Κουκουλόπουλο στην πρώτη σειρά και τον Γιάννη Παπακωσταντίνου στην δεύτερη η Τρίτη θέση θέση, θα υπάρξει συνολική ανανέωση των ονομάτων όπως επιθυμεί και η νέα πρόεδρος Φώφη Γεννηματά να συμβεί με τα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.
Στο ΠΟΤΑΜΙ στην πρώτη θέση Αντώνης Σιαμπανόπουλος ακολουθεί η Ντόρα Τσικαρδάνη και ο Σοφοκλής Σιδηρόπουλος εάν το επιθυμεί, ειδάλλως είναι πιθανό να βρεθεί στην Τρίτη θέση ο Δημήτρης Σιόλος από την Εορδαία.
Στο ΚΚΕ δεν αναμένονται αλλαγές ενώ στο ίδιο μοτίβο θα κινηθούν και τα ψηφοδέλτια του κόμματος της Χ.Α.

Ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος του Β. Λεβέντη μιας και οι περισσότερες των δημοσκοπήσεων το εμφανίζουν να ξεπερνά το φράγμα του 3% και να εισέρχεται στην βουλή

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015 17:56
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεν την θέλω, Θα την πάρεις! Προσοχή! καιγόμαστε »