Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 18:42

Δεν την θέλω, Θα την πάρεις!

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπουλου

''Δεν την θέλω, θα την πάρεις/ άλλα λόγια λέτε ρε παιδιά τι καμώματα είναι τούτα/με το ζόρι παντρειά;''

Αλέξη παιδί μου βρες την καλή λύση.

Άκουσε το παλιό παραδοσιακό τραγούδι για να ευτυχήσεις. Για τι είσαι επίμονος και πεισματάρης και θυμάσαι κάποιες υποσχέσεις που δόθηκαν πριν την μάχη; Έλα καλέ μου , χρυσέ μου πάρε την Πλατφόρμα! Για τι δεν θέλεις να παντρευτείς αυτή που τα θέλει όλα δικά της; Προσωπικότητα έχει, ιστορία έχει συνέχεια να δούμε αν θα έχει! Τώρα για τι αντιφάσκει σαν δράση και σαν επιλογές είναι αλλού παπά ευαγγέλιο Εσωκομματική αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς; Και τις έδρες τις θέλει και την ανεξαρτησία της την θέλει;

Πράγματι είναι πολύ δύσκολες οι αποφάσεις που πάρθηκαν. Πράγματι δύσκολα κοιτάς στα μάτια τον παππού σου και πως να βρεις λόγια για τι τον καταδικάζεις στον αφανισμό. Με ποιά επιχειρήματα να ντύσεις την ληστεία των εισοδημάτων σου στο βωμό ενός χρέους που δεν θα τελειώσει ούτε όταν περάσουν 50 χρόνια; Δεν υπήρχε άλλη λύση και πρέπει να την αποδεχτούμε μέχρι να σταθούμε οικονομικά στα πόδια μας αλλά όχι και έτσι. Δίπλα μας σφυρίζουν αδιάφορα αυτοί που οδήγησαν την χώρα μας στο γκρεμό. ¨Όπου σταθούν και όπου βρεθούν αυτοί που προκάλεσαν την τωρινή σφαγή να κοκορεύονται κιόλας. Να μιλάνε για αθέτηση υποσχέσεων από την Αριστερά και να ξεχνάνε επιλεκτικά τον ρόλο που παίξανε στο ξεπούλημα. Φταίει η κυβέρνηση για την τελευταία περίοδο των 7 μηνών αλλά κανένας άλλος δεν φταίει για τον φόνο! Το πλοίο ήταν ήδη σκαρφαλωμένο στα βράχια!

Είναι απορίας άξιο πως γίνεται κάποιοι που στελεχώνανε την κυβέρνηση να έχουνε μεταμορφωθεί αποκλειστικά σε κριτές , σχολιαστές και σοφοί. Για τι δεν έχουν χάσει στασίδι στα ΄'΄ καλοπροαίρετα ΄΄ μας κανάλια; Πως την αντιλαμβάνονται την ειλικρίνεια και την ενότητα; Τώρα που όσο ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόταν μία ενωμένη στάση για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα του μνημονίου βρέθηκαν να σηκώσουν μπαϊράκι; Δείχνουν χαρακτήρα ενώ παίξουν με την πλειοψηφία στην Βουλή; Για τι κάνουν ηγετικές εμφανίσεις και δημόσιες δηλώσεις με ανέφικτες υποσχέσεις. Τόσα χρόνια στην Αριστερά δεν έμαθαν ότι από την ενότητα πηγάζει η δύναμη της; Δεν βλέπουν; Δεν ξέρουν; Δεν ρωτάγανε καλύτερα; Όταν υπακούγανε στην απόφαση της πλειοψηφίας ήταν κακό για το κίνημα; Με το πιστόλι στο κρόταφο ψηφίζανε; Ποιόν εκτός από το ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ εξυπηρετούν οι δηλώσεις ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας και οι παροτρύνσεις για σύνεση, συνεννόηση και ενότητα για να μην κάνουμε άλλο κακό στον λαό μας ". Πιθανολογείται ότι το τέχνασμα της αποχής ή του «παρών» στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης φαίνεται πως επιλέγουν στην Αριστερή Πλατφόρμα προκειμένου να μην ρίξουν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς. Ποιόν εξυπηρετούν αυτά τα καμώματα; Η διάλυση της κυβέρνησης της Αριστεράς ήταν το μέλημα του Σόιμπλε αλλά εμείς για τι την κάνουμε; Οι αποσταθεροποιητικές στάσεις ποιόν θα ωφελήσουν; Πως καλείς κάποιον που ψήφησε για εφαρμογή να αλλάξει γνώμη και να αντισταθεί στην συμφωνία;

Μην την παίρνεις ρε Αλέξη την Πλατφόρμα και άφησε την να μαραζώσει μόνη της και ορφανή! Να διακινδυνέψει μία καινούργια πορεία μακριά από τα προστατευτικά φτερά της Αριστεράς και να καταλάβει ότι τα λάθη εδώ πληρώνονται. Έκτακτο συνέδριο; Ψήφος εμπιστοσύνης; Για να δούμε πως θα βρεθεί ένα κοινό πλαίσιο συζήτησης και δράσης!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 18:46
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.