Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 22:04

Το μαθητικό εισιτήριο στις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ

φωτογραφία της παράστασης ''Ποιος είναι ο Δόκτωρ Κόρτσακ;''  Θοδωρος Χλιαπας φωτογραφία της παράστασης ''Ποιος είναι ο Δόκτωρ Κόρτσακ;'' Θοδωρος Χλιαπας

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης  παρουσιάζει την παράσταση “Ποιος είναι ο Δόκτωρ Κόρτσακ;” του σκωτσέζου Ντέιβιντ Γκρέιγκ, στην κεντρική του σκηνή. Είναι μια  συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης με το Θέατρο Πόρτα

και την όποια θα παρακολουθήσουν τα σχολεία της Κοζάνης αλλά και της περιφέρειας. Την παράσταση θα παρακολουθήσουν πάνω από 3000 μαθητές μόνο από το Δήμο Κοζάνης χωρίς να μπορούμε να υπολογίζουμε τον αριθμό των μαθητών από την Πτολεμαΐδα τα Γρεβενά την Καστοριά και την Φλώρινα που θα έρθουν στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ.

Πρόκειται για μια παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ χωρίς εισπρακτικό και επιχειρηματικό  ρίσκο αφού τα λεωφορεία θα μεταφέρουν σαν σε εκδρομή τους μαθητές στο θέατρο. Η τιμή του εισιτηρίου γι’αυτή την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ θα είναι στα 6 €!. Η σημερινή διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ, Μ. Ηλικίδου – Ε. Δημοπούλου παρότι διαφοροποιείται στο περιεχόμενο της θεατρικής ιδέας που θα απευθύνεται στους μαθητές, στο θέμα της τιμής του εισιτηρίου ακολουθεί πιστά τα βήματα της προηγούμενης διοίκησης .  

Δεν γνωρίζω εάν οι μαθητές ακόμη λιποθυμούν από την ασιτία κατά την διάρκεια του διαλλείματος, όπως διατυμπάνιζαν στο πρόσφατο παρελθόν πολλοί συνεργάτες του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη, μπορώ όμως να αναφέρω ότι στον έκτο χρόνο της βαριάς λιτότητας και οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα πολλές οικογένειες, πολλοί γονείς, αδυνατούν να προσφέρουν τα απολύτως αναγκαία στα παιδιά τους. Θα περίμενε κανείς η νέα διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ να δείξει περισσότερη ευαισθησία στο θέμα να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευελιξία το πρόβλημα της τιμής του εισιτηρίου.

Ρωτήσαμε την πρόεδρο ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ να μας εξηγήσει πως δικαιολογείται τέτοιο εισιτήριο για μια παράσταση με ανύπαρκτο επιχειρηματικό κα εισπρακτικό ρίσκο και με εξασφαλισμένη προσέλευση μαθητικού κοινού. Απέδωσε το πρόβλημα στο υψηλό μεταφορικό κόστος δηλαδή οτι έλεγαν και οι προηγούμενοι. Μας επισήμανε ότι χρειάστηκε να γίνει δύο φορές ο διαγωνισμός για την μεταφορά των μαθητών. Ο πρώτος ακυρώθηκε ως ασύμφορος και ο δεύτερος είχε ασήμαντη οικονομική  διαφορά από τον πρώτο με τις τιμές να συνεχίζουν κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα και μάλιστα σε διπλάσια τιμή από την προηγούμενη χρονιά!. Ρωτήσαμε εάν υπήρξε ο εύλογος ανταγωνισμός με την συμμετοχή πολλών  επαγγελματιών του κλάδου  και η κ. Ηλικίδου απάντησε ότι συμμετείχαν πολλά γραφεία της περιοχής και πολυμετοχικές εταιρίες που ασκούν μεταφορικό έργο δίδοντας σχεδόν ίδιες προσφορές . Η αναφορά αυτή της κ. προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ  αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο στο να υπήρξε  προσυνεννόηση των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό.

Ανεξάρτητα όμως από το εάν οι μεταφορείς φταίνε γιατί οπως αφήνει νε εννοηθεί η κ. Ηλικίδου ‘’επέβαλλαν δια της συνεννόησης’’ την τιμή του μεταφορικού έργου, το σίγουρο είναι ότι οι γονείς των μαθητών θα πληρώσουν τα σπασμένα των όποιων κακών χειρισμών η της αστοχίας της διοίκησης  του ΔΗΠΕΘΕ στο να αποτρέψει φαινόμενα «τοπικού καρτέλ» στο μεταφορικό έργο. 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 22:25