Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 09:36

Η απειλή προστίμων απο την αντιδήμαρχο κ. E. Τασοπούλου

Πριν από λίγες ημέρες η αντιδημαρχια περιβάλλοντος (βλέπε Ελένη Τασοπούλου) μ’ενα δελτίο τύπου ενημέρωνε για τα πρόστιμα που απειλούν τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς εάν δεν τηρούν  κατά γράμμα τη υπάρχουσα νομοθεσία.

 Για παράδειγμα πρόστιμο 300 € για παράλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης η  300 € για παράλειψη ενημέρωσης της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου. Αναφέρονται στο δημοσίευμα πάνω από οκτώ περιπτώσεις προστίμων 300 η 200 € που θα καλούντα οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν εις το μέλλον.

Πρόκειται για μια από τις κακές πρακτικές που η δημαρχία Ιωαννίδη εφαρμόζει στους δημότες της. Προηγήθηκε το σήκωμα του δακτύλου προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και η βροχή προστίμων για παραβάσεις τραπεζοκαθισμάτων ενώ τώρα έρχεται ο θέμα της διαχείρισης των ζώων συντροφιάς. Οι απειλές υπό την μορφή εξοντωτικών προστίμων σε δημότες που διαθέτουν σκύλο στην αυλή τους δεν λύνουν το πρόβλημα. Μάλιστα μπορεί να το μεγεθύνουν.

Γράφαμε στο παρελθόν με αφορμή την κακή διαχειριστική εικόνα του δήμου στο θέμα ων αδέσποτων, όπου η Κοζάνη πρωταγωνίστησε -όχι ψευδώς - με εικόνες ντροπής στο πανελλήνιο, ότι χρειάζεται ενημέρωση, ενημέρωση, ενημέρωση!. Είναι σαφές ότι ως χώρα είμαστε πολύ πίσω στο θέμα της διαχείρισης των ζώων συντροφιάς και χρειάζεται από την πλευρά του δήμου καμπάνια δημοσιότητας με διάρκεια, στα σχολεία, στις πλατείες, στις τηλεοράσεις, στα άλλα μμε, στα διάφορα event που πραγματοποιεί ο δήμος, για τις ευθύνες και τα δικαιώματα όσων έχουν ζώα, τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και οποιουδήποτε άλλου φορέα ασχολείται με το θέμα. Επίσης η ανάγκη πινακίδων σε πάρκα και  πλατείες όπου οι δημότες βγαίνουν βόλτα με τα ζώα τους για το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται.

Για να γίνει συνείδηση στο δημότης και να υπάρξει υπεύθυνη αντιμετώπιση στο συγκεκριμένο θέμα, χρειάζεται να δημιουργηθεί η παιδεία και η κουλτούρα και αυτό χρειάζεται δουλειά ακόμη και στο σχολείο.

Με διατάγματα φεφτάδες υπό την απειλή εξοντωτικών προστίμων δεν λύνεται το πρόβλημα. Μάλιστα μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις δημοτών – έχει συμβεί στο παρελθόν αρκετές φορές- που να πέσουν θύματα της εμπάθειας των γειτόνων τους στην πολυκατοικία, τον ακάλυπτο η αλλού, γιατί δεν τηρούν το ακριβές γράμμα η και το πνεύμα του νομοθέτη.  

Η κ. Τασοπούλου για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, να σταθεί στο ύψος της περίστασης και αδυνατεί να εργασθεί εντατικά  με όραμα και μέθοδο ώστε η Κοζάνη να πάψει να τροφοδοτεί αρνητικά την δημοσιότητα στο θέμα των αδέσποτων. Απο την παραταξή της της προσάπτουν ευθύνες για το πρόβλημα και στην αγωνία της να κάνει κάτι  βγάζει μπροστά την απειλή των προστίμων.

Ο κ δήμαρχος ας την απαλλάξει απο το βάρος της συγκεκριμένης ευθύνης.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 16:47