Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 09:27

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Την έκτακτη επιχορήγηση Σκουρλέτη στους δήμους της περιφέρειας την βάφτισαν "ως παρέμβαση και έργο" Καρυπίδη

 

Ο στενός συνεργάτης του Περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη,  δικηγόρος Παναγιώτης Καλαϊτζής που αμείβεται για τον χειρισμό νομικών υποθέσεων της περιφέρειας, την απόφαση του υπουργού  Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη 

που κατανέμει 20 εκ € σε 83 δήμους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών τους και που στην περιφέρεια αγγίζουν το ποσό του 1,7 εκ €,  την παρουσιάζει ως αποτέλεσμα της παρέμβασης και ενεργειών του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη προς την πολιτική ηγεσία. Η παλαιολιθική πρακτική του «κατόπιν ενεργειών μου» μπορεί να έχει καταδικαστεί ως τρόπος παραγωγής πολιτικού έργου φαίνεται όμως ότι γνωρίζει άνθιση στις επικοινωνιακές πρακτικές της περιφέρειας τουλάχιστον στα μέλη και τους φίλους του περιφερειάρχη. Λέτε η ομάδα φίλων του Θόδωρου Καρυπίδη στο FB να είναι τόσο αδαής η ευκολόπιστη; Μπορεί, στην ζωή όλα είναι πιθανά.

Μπορεί στην Περιφέρεια να μην ρίσκαραν την έκδοση  δελτίου τύπου για το θέμα, έβαλαν όμως τον Π. Καλαϊτζή, πρόθυμο "χειροκροτητή" και τακτικό "υμνολόγο" του περιφερειάρχη να κάνει την «δουλειά». Ουδεμία εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι η ψευδής αναφορά του «υμνολόγου» αναπαράχθηκε άκριτα από μερίδα ΜΜΕ της περιοχής. Η οικειοποίηση από πλευράς της περιφέρειας για ίδιον πολιτικό όφελος της απόφασης Σκουρλέτη που αφορά 8 δήμους της Δυτικής Μακεδονίας  ενόχλησε και ορθώς τον βουλευτή Φλώρινας Κωσταντίνο Σέλτσα που φρόντισε με ανακοίνωση του να υπενθυμίσει ότι «η απόφαση του υπουργού δρομολογήθηκε από την διαβούλευση της ειδικής μόνιμης κοινοβουλευτικής επιτροπής Περιφερειών της βουλής (υποεπιτροπή νησιωτικών και ορεινών περιοχών), στην οποία συμμετέχει και ο βουλευτής, όπου καταγράφηκαν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 85 μικροί ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι Δήμοι της δυτικής Μακεδονίας.

Ο βουλευτής τονίζει ότι «κατόπιν εισήγησης της επιτροπής, το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 20 εκ. ευρώ με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών, των επενδυτικών τους δραστηριοτήτων και έργων, αλλά και της αντιμετώπισης των ανισοτήτων».

Ο στενός συνεργάτης του Θόδωρου  έγινε γνωστός στο περιβάλλον των  οπαδών του περιφερειάρχη από τις δημόσιες «λατρευτικές» συμπεριφορές στο πρόσωπο του και από τις υποτιμητικές και προσβλητικές αναφορές  εναντίον των δημοσιογράφων υπό την ανοχή και σε κάποιες περιπτώσεις στήριξη του περιφερειάρχη όταν δεν άρεσαν όσα έγραφαν η όσα δεν έγραφαν στα κείμενά τους για το έργο και τις πολιτικές  Καρυπίδη. 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 16:35