Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 18:09

Η θεση και η "καρέκλα" του Ρούση Αλεξανδρή

Ο Ρούσης Αλεξανδρής ως νέος αντιπεριφερειάρχης Υγείας ρωτήθηκε για το θέμα της κοινής διοίκησης των δυο νοσοκομείων Μαμάτσειο - Μποδοσάκειο που σήμερα αποτελούν ένα νομικό πρόσωπο, εάν συμφωνεί να παραμείνουν έτσι και απάντησε λέγοντας ότι αυτό δεν είναι σημαντικό πρόβλημα  αλλά το εάν θα παραχωρηθούν οι αρμοδιότητες στην περιφέρεια για να ασκήσει εκείνη όπως έχει σχεδιάσει τις πολιτικές Υγείας.

Το 2008 ο Ρούσης Αλεξανδρής έχει εκλεγεί νέος γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης μιας νομαρχιακής που τότε αριθμούσε περί τα οκτώ χιλιάδες μέλη. Eχει προηγηθεί η αναμέτρηση Παπανδρέου - Βενιζέλου στην οποία ο πρώτος έγινε κυρίαρχος στο Πασοκ. Το  πολιτικό και κομματικό μέλλον του νέου γραμματέα προμηνυόταν λαμπρό. Ένας νέος γιατρός στο επάγγελμα που εκλέχθηκε σε κόντρα των επιθυμιών της επιρροής Κουκουλόπουλου, τον οποίο αγκάλιασε αμέσως το προεδρικό σύστημα ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου που κτένιζε τα πρόσωπα σε όλη την χώρα. Ας μην ξεχνάμε ότι το τότε κομματικό σύστημα  της εποχής υποσχέθηκε ότι θα  τα «αλλάξει όλα» μαζί και τους παλιούς που δέσποζαν στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Ο Ρούσσης Αλεξανδρής στο βαθμό που τπυ αναλογούσε ειχε κάθε λόγο να υπερμάχεται την υλοποίηση του σλόγκαν και μετά της συζύγου πρωτοστατούσε ως γραμματέας σε δημόσιες συναντήσεις, τραπεζώματα, καφέδες, ποτά κλπ. με τους εμπίστους ακολούθους του Παπανδρέου που όργωναν την περιφέρεια και προετοίμαζαν τις λεπτομέρειες  πριν έρθει ο πρόεδρος, επίσης οικογενειακές φωτογραφίες με τον πρόεδρο που ήθελε να τα «αλλάξει όλα».

Στο νομοσχέδιο με τις αλλαγές η μεταρρυθμίσεις  που προώθησε ο Λοβέρδος για την Υγεία περιλαμβανόταν αρχικά μια διοίκηση για τα νοσοκομεία της περιφέρειας συγχωνεύσεις και καταργήσεις κλινικών. Η μια διοίκηση δεν προχώρησε εξ αιτίας σφοδρών αντιδράσεων από τον Πετσαλνικο της Καστοριάς και τον Λιάνη της Φλώρινας. Επιλέχθηκε ωστόσο ως μέτρο η συνένωση των δύο μονάδων Κοζάνης Πτολεμαΐδας με κοινό διοικητή και δύο ξεχωριστές διοικήσεις. Το πρώτο αυτό σχέδιο που το 2011 εν μέσω της καταιγίδας του μνημονίου και της κατάρρευσης της χώρας όντως άλλαζε με πολύ δειλά βήματα τον διοικητικό χάρτη των νοσοκομείων της χώρας ο Ρούσσης Αλεξανδρής ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ το στήριξε.  Βέβαια οι καιροί άλλαξαν, το τραίνο του ΠΑΣΟΚ έχασε την αίγλη του και μαζί και πολλά απο τα βαγόνια του. Αλλά ο Ρούσσης δεν το έβαλε κάτω τόσο αγώνα έκανε για να γίνει γραμματέας, χωρίς να χάσει το κουράγιο και την αυτοπεποίθησή του, και χωρίς κανένα ενδοιασμό ανέβηκε σε άλλο τραίνο, στον αντιμνημονιακό και εθνολαϊκιστικό «μουτζούρη» που ταξίδευε στην χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βαγόνι του Θόδωρου, που το είχε καβατζάρει για τα σχέδια του. Έκτοτε ο Ρούσης έγινε περιφερειακός σύμβουλος και τώρα έμμισθος αντιπεριφερειάρχης και είναι αυτονόητο όπως γίνεται πάντα με τα πολιτικά πρόσωπα ξέχασε τι υποστήριζε ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ το 2011.

koutavas2otenet.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 18:32