Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 10:41

Στην τελική ευθεία η ίδρυση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στην Κοζάνη. Θα στεγαστεί στο Βαλταδώρειο

του Σπύρου Κουταβα

Στην τελική ευθεία οδεύει η υπόθεση της ίδρυσης Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης. Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης υπό των αντιδήμαρχο Κωσταντίνο Δεσποτίδη, της Περιφερειακής εκπαίδευσης υπό τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο και της

Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αντικείμενο την εξεύρεση του κτιρίου που θα φιλοξενήσει την λειτουργία του νέου σχολείου.

Ο προτάσεις που κατατέθηκαν περιλαμβάνουν το κτίριο Χριστοφορίδη, κάποια σχολικά συγκροτήματα εντός της πόλης  και το παραδοσιακό κτίσμα που στεγάζεται το 1ο  Βαλταδώρειο Γυμνάσιο Κοζάνης . Σύμφωνα με πληροφορίες του vetonews οι γνώμες όλων συγκλίνουν προς το συγκεκριμένο κτίριο αφού εκπληρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να στεγάσει το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο. Είναι στο κέντρο της πόλης και η αρχιτεκτονική του καθώς και η ιστορικότητά του το καθιστούν ως το πλέον κατάλληλο.

Κατά την πρώτη χρονιά προβλέπεται να λειτουργήσει η πρώτη τάξη με ένα τμήμα ενώ υπάρχουν ερωτηματικά για το εάν θα λειτουργήσει τμήμα για την δευτέρα Γυμνασίου μιας και πολλοί αναφέρουν ότι εξαιτίας του Δηπεθε, των Εικαστικών ομάδων και  των ομάδων χορού που λειτουργούν στην πόλη, μπορεί να βρεθεί η κρίσιμη μάζα μαθητών για την δημιουργία τμήματος στην δευτέρα Γυμνάσιου. Όπως όλα δείχνουν σταδιακά θα  μεγαλώνει το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο στο Βαλταδώρειο όπου στο τέλος θα ονομαστεί ως Βαλταδώρειο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης. Σημειωτέων η εισαγωγή στο Καλλιτεχνικό σχολείο γίνεται με εξετάσεις.

Οι ημερομηνίες τρέχουν και ο δήμος Κοζάνης μετά την απαραίτητη προετοιμασία θα φέρει το επόμενο διάστημα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.  Στην συνέχεια το λόγο θα έχει το υπουργείο Παιδείας που θα πρέπει να εγκρίνει την ίδρυση του σχολείου, να δώσει το πράσινο φως σε ότι αφορά τις προδιαγραφές για τις κτιριακές του υποδομές και μετά την υπογραφή Γαβρόγλου να δημοσιευτεί η απόφαση στην εφημερίδα της κυβέρνησης ώστε το σχολικό έτος 2018-19 το Βαλταδωρειο να δεχθεί τους πρώτους μαθητές του και ως Καλλιτεχνικό σχολείο.

Την ίδρυση του Καλλιτεχνικού σχολείου στην Κοζάνη «τρέχει»  και ο βουλευτής - σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης όπου κατά’επανάληψη έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι "η Κοζάνη του Πολιτισμού δικαιούται να έχει ένα τέτοιο σχολείο" προωθώντας απ’ ότι φαίνεται με επιτυχία στους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας την παραπάνω ιδέα.

Να σημειώσουμε ότι τα Καλλιτεχνικά Σχολεία (Γυμνάσιο-Λύκειο) που λειτουργούν κατά το έτος 2016-17  στην Ελλάδα είναι τρία και όπως προβλέπεται για το επόμενο έτος θα προστεθεί και αυτό της Κοζάνης. Είναι τα εξής:

- Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα Αττικής

- Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης

- Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 10:47