Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 11:17

Γρεβενά: Σε αργία τέθηκε ο πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Δημοσθένης Κουπτσίδης

η αποφαση της Αποκεντρωμενης διοίκησης η αποφαση της Αποκεντρωμενης διοίκησης

Σε αργία τέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Γρεβενών, πρώην νομάρχης και δήμαρχος της πόλης  Δημοσθένης Κουπτσίδης. Με απόφαση του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-  Δυτικής Μακεδονίας,

Βασίλειου Μιχελάκη που διαβιβάστηκε στον δήμο Γρεβενών ο Δημοσθένης Κουπτσίδης τίθεται σε αργία εξαιτίας των ποινικών υποθέσεών του που εκκρεμούν στην δικαιοσύνη.  

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο Δημοσθένης  Κουπτσίδης τίθεται «σε κατάσταση αργίας, διότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του άρθρου 236 του Ν.3852|2010 , αφού με το 114|2017 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας παραπέμπεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων ενώ διατηρούνται στο πρόσωπο του οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί από την ανακρίτρια Γρεβενών όπως η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα.

Ο κ. Κουπτσίδης κατηγορείται για απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008 που σύμφωνα με το βούλευμα είχε ως αποτέλεσμα το δημόσιο να ζημιωθεί έως 41.000 €. Για αυτές τις περιπτώσεις των έργων αλλά και άλλες που ερευνά η δικαιοσύνη ολοκληρώθηκε πριν από ένα μήνα ο  έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στα βιβλία της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών (ήδη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών) για το χρονικό διάστημα 2007-2010 από οικονομικούς εμπειρογνώμονες του Ελεγκτικού  συνεδρίου  για να διαπιστώσουν εάν έχει υπάρξει απώλεια του δημοσίου.

Στο Δημοσθένη Κουπτσίδη που  από το 2006 έως το 2014 ήταν εκλεγμένος Νομάρχης και στην συνέχεια δήμαρχος με την ΝΔ στα Γρεβενά, και σήμερα είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Γρεβενών, έχει ασκηθεί  ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και για μια άλλη την υπόθεση του έργου «Μελέτη- Κατασκευή Βιομηχανική επιχειρηματική περιοχή ΒΕΠΕ Γρεβενών» ύψους 800.000 €,  που υποτίθεται έκανε η Αναπτυξιακή Γρεβενών, πληρώθηκε από την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση αλλά ο φάκελος της μελέτης δεν υπάρχει πουθενά. 

Ο Δημοσθένης  Κιουπτσίδης είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας και Γηπέδων.

πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ| ΣΠΥΡΟς κΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 09:55