Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 11:35

Το πόρισμα κόλαφος για παλιότερη διαδικτυακή έρευνα της Kαπα-Research

To vetonews παρουσιάζει την Έκθεση της Ελεγκτικής διοίκησης που έχει θεσπιστεί από τις ίδιες εταιρίες δημοσκοπήσεων όπου μετά από καταγγελίες που έγιναν από την ΚΕΔΕ σε δημοσκόπηση της Kαπα-Research

μέσω του διαδικτύου το 2013, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, αποφάσισε να ελέγξει την συγκεκριμένη εταιρία ως προς την έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποίησε.

Η Τριμελής Επιτροπή Ελέγχου  υπό τον Ηλία Νικολακόπουλο, στην οποία συμμετείχε και ο τότε πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθηγητής του ΑΠΘ Θόδωρος Χατζηπαντελής, κατέληξε στο δισέλιδο πόρισμα της ότι η απάντηση της Kαπα-Research πως «τo κoινό του Internet δεν διαφέρει σημαντικά από το κοινό που απαντά στις τηλεφωνικές έρευνες με τη διαδικασία της τυχαίας δειγματοληψίας» δεν κρίνεται ικανοποιητική. Η σχέση των διαδικτυακών ερευνών με τις τηλεφωνικές ή τις έρευνες πρόσωπο με πρόσωπο είναι ένα αντικείμενο που ερευνάται διεθνώς. Σε γενικές γραμμές είναι αμφιλεγόμενη η αντιπροσωπευτικότητα του διαδικτυακά υλοποιημένου δείγματος γιατί ο πληθυσμός αναφοράς δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον γενικό πληθυσμό.

Παραθέτουμε τα παραπάνω στοιχεία για τους αναγνώστες μας, προκειμένου να τα λάβουν υπόψιν τους οταν διαβάζουν αριθμούς, ακούν  εκτιμήσεις και ποσοστά δημοτικότητας βουλευτών, αυτοδιοικητικών και πολιτικών, με ψηφοφορία μέσω του fb.

ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 11:47