Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 12:52

O Πρύτανης του ΤΕΙ, ο Περιφερειάρχης και οι όψιμοι τοπικοί "προστάτες"

 

Το τμήμα Μαιευτικής που λειτουργεί στην Πτολεμαΐδα αλλά η οργανική του έδρα βρίσκεται στην Κοζάνη όπως δείχνουν τα τελευταία γεγονότα έχε πολλούς «προστάτες».

Από τον δήμαρχο και τους υποψηφίους δημάρχους των επερχόμενων δημοτικών εκλογών έως τους δημοτικούς συμβούλους. Τους βουλευτές που δηλώνουν η διαβεβαιώνουν για το μέλλον του τμήματος. Από τους δημοσιογράφους μέχρι τους εκδότες που ζητούν από τον πρύτανη επιτακτικά  ξεκάθαρες απαντήσεις.  Από τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Καρακασίδη έως τον περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη. Ο τελευταίος μάλιστα σε στιγμές εξουσιαστικής αυταρέσκειας δήλωσε στην πρόεδρο των φοιτητών της μαιευτικής -ενώπιον της κάμερας του καναλιού του που τον κατέγραφε - ότι θα καλέσει σε συνάντηση τις επόμενες ημέρες τον πρύτανη του ΤΕΙ «για να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του περί της μαιευτικής». Μάλιστα όρισε και το ραντεβού στο γραφείο του για την Δευτέρα τι πρωί που μας πέρασε αλλά ο Πρύτανης σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας είχε δουλειά στην Αθήνα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πρύτανης προτίμησε να βρεθεί στην Καστοριά  επισκεπτόμενος το εκεί παράρτημα και απολαμβάνοντας το πρωινό του καφέ στην λίμνη αφήνοντας μόνο τον περιφερειάρχη στο γραφείο του  να αναστοχαστεί τα λεγόμενά του και φυσικά τα θέματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως δηλαδή να μάθει ότι το πανεπιστημιακό ίδρυμα είναι αυτοδιοίκητο και η λειτουργία του ρυθμίζεται από τις αποφάσεις της Συγκλήτου και της γενικής του Συνέλευσης. Δεν δίνει λογαριασμό, δεν απολογείται, δεν εγκαλείται από τον δήμαρχο, τον αντιπεριφερειάρχη, τον περιφερειάρχη η τον βουλευτή. Ο θεσμός, η λειτουργία κι οι αρμοδιότητες του εκάστοτε πρύτανη δεν εμπίπτουν στην "εξουσιαστική αυταρέσκεια" ούτε του περιφερειάρχη αλλά ούτε ακόμη και του εκάστοτε υπουργού Παιδείας.

Στο ΤΕΙ υπάρχει βαθιά ενόχληση από το λεκτικό ατόπημα και την  αγένεια που επέδειξε ο  περιφερειάρχης στο πρόσωπο του πρύτανη. Διευκρινίζουν στο vetonews ότι η ευθύνη της λειτουργίας η όχι του τμήματος Mαιευτικής, αλλά και κάθε τμήματος ανήκει μόνο στα θεσμικά όργανα του  ιδρύματος και δεν εκχωρείται σε πρόσωπα που ανταγωνίζονται στον πολιτικό - αυτοδιοικητικό στίβο. Μάλιστα κάποιοι φρόντισαν να μας τονίσουν  ότι το ακαδημαϊκό περιβάλλον των ιδρυμάτων διέπεται από κανόνες σεβασμού τόσο ανάμεσα στα μέλη του όσο και έξω από αυτά, στην σχέση τους με την τοπική κοινωνία, τους πολίτες και τα πρόσωπα των τοπικών θεσμών, καταλήγοντας ότι όσοι αδιαφορούν η  υποτιμούν αυτούς τους κανόνες σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτοί. 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 13:00