Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 09:53

Xωρίς ντροπή αλλά με πολύ θράσος παριστάνουν τους "προστάτες" της ΔΕΗ (βιντεο)

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του τότε ΣΥΝ στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, νομίζουν ότι έχουμε απωλέσει την μνήμη μας. Στο βίντεο που παρουσιάζουμε (από τον διαδικτυακό τόπο της ΓΕΝΟΠ)

ματαιώνουν η παρεμποδίζουν μια από τις πολλές συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΗ επι προεδρίας του Τάκη Αθανασόπουλου τον Δεκέμβρη του 2007. Ως θέμα ημερήσιας διάταξης  ήταν η συνεργασία με τον κολοσσό στην ηλεκτρική ενέργεια από λιγνίτες την Γερμανική RWE ως στρατηγικό εταίρο στην κατασκευή μονάδων είτε από λιθάνθρακα είτε από λιγνίτη.

Η συνεργασία δεν έγινε ποτέ με ευθύνη της διακομματικής ΓΕΝΟΠ αλλά και των κομμάτων της τότε αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ ΣΥΝ ΚΚΕ ΚΛΠ) που την πολέμησαν λυσσαλέα. Χρειάστηκε μέχρι και στις αίθουσες ξενοδοχείων να συνεδριάσει το ΔΣ της ΔΕΗ αλλά και εκεί τους περίμενε πάντα ο Φωτόπουλος ο Καραλευθέρης ο Κατανας ο Μάστορας ακόμη και ο μετέπειτα υπουργός «δεν θυμάμαι που έβαλα το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ Γιώργος Παπακωνσταντίνου  που εκείνη την περίοδο ήταν εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ».  

Εάν προχωρούσε εκείνη η συνεργασία ουδείς θα μπορούσε να κατηγορήσει σήμερα την ΔΕΗ ότι είναι μονοπώλιο στους λιγνίτες. Ταυτόχρονα αυτή η κίνηση εκτός ότι ελευθέρωνε τα χέρια της επιχείρησης από τις κατηγορίες του μονοπωλίου, πίεζε αφόρητα τους εγχώριους ανταγωνιστές της -οι συνδικαλιστές τους ξέρουν καλά-  αυτοί που την κατήγγειλαν το 2003 στην Κομισιόν ότι έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά ενέργειας- παρότι οι ίδιοι είχαν εξασφαλίσει άδειες και δικαιώματα ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη αλλά με δική τους ευθύνη δεν προχώρησαν σε επενδύσεις.

Δείτε τα πρόσωπα όσων συμμετείχαν στους τότε τραμπουκισμούς και που σήμερα δέκα χρόνια μετά προσπαθούν για τα μάτια της κυβέρνησης και της πολιτικής τους επιβίωσης να μας πουν ότι δεν δίνουν τα κλειδιά της ΔΕΗ και ότι "αντιστέκονται". Οι ίδιοι μπορεί να μην ντρέπονται, ούτε να κοκκινίζουν για τις πράξεις τους, ούτε να αισθάνονται την ανάγκη έστω από διάθεση αναστοχασμού να αναρωτηθούν δέκα χρόνια μετά εάν έκαναν λάθος και που οδήγησαν την εταιρία οι απόψεις που είχαν για τα ενεργειακά θέματα.  

Από κυρίαρχος της αγοράς στην ενέργεια που ήταν το 2007 η ΔΕΗ, παρότι ο Αθανασόπουλος είχε σημάνει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου ότι πρέπει να παρθούν άμεσες αποφάσεις για το μέλλον της, σήμερα με συμμετοχική ευθύνη και της διακομματικής συνδικαλιστικής παρέας κινδυνεύει να είναι ο μικρός και αδύναμος κρίκος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Φωτόπουλος, Κατανας, Αδαμιδης (ΠΑΣΟΚ) Ρίζος (ΣΥΝ) Καραλευθέρης, Μπουζούλας Μάστορας (ΝΔ) και πολλοί άλλοι από το λεκανοπέδιο που δεν ενθυμούμαι τα ονόματά τους κοσμούν την τραμπούκικη εισβολή. Ο δε κύριος «genop tour» με το ταξιδιωτικό γραφείο (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) φωνάζει για σκάνδαλα και εισαγγελέα ο «αθεόφοβος».

Να σημειώσω ότι μόνο ο Γιώργος Αδαμίδης σημερινός πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, σε ανύποπτο χρόνο είχε παραδεχθεί σε συνέντευξη του στο vetofm ότι ήταν λανθασμένη η όλη η στάση της ΓΕΝΟΠ στα σχέδια Αθανασόπουλου.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κλικ στο λινκ για το πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο: https://www.vetonews.gr/editorial/item/44694-oi-politika-enoxoi-stin-ypothesi-tis-dei-anti-na-siopoyn-kanoun-fasaria-giati

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 08:40