Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 10:27

H χαμένη ευκαιρία της ΔΕΗ και τα κροκοδείλια δάκρυα όλων των πρωταγωνιστών

Φωτογραφία απο τις κινητοποιήσεις στην Πτολεμαϊδα Φωτογραφία απο τις κινητοποιήσεις στην Πτολεμαϊδα

Η  ευκαιρία που είχε η ΔΕΗ να συμπράξει μέσω στρατηγικού επενδυτή με την Γαλλική EDF και την Γερμανική RWE, ώστε από τη μια να γινόταν αισθητή η παρουσία της Ελλάδας

στην Ευρώπη και από την άλλη να εκτοπιζόταν το επιχείρημα του μονοπωλίου στους λιγνίτες μέσω ισχυρών συμμαχιών, ματαιώθηκε την περίοδο 2007-08. Ματαιώθηκε  -έχουμε γράψει σχετικά στο παρελθόν- από την ισχυρή αντίδραση όλων των συνδικαλιστών από την δεξιά έως της αριστερά, από την αντίδραση σε πολιτικό επίπεδο, δηλαδή από το ισχυρό ΠΑΣΟΚ και την όποια αριστερά της εποχής, από την αντίδραση σε κομματικό επίπεδο αφού ο Αθανασόπουλος ως πρόεδρος της ΔΕΗ βρήκε απέναντι του αρκετά πρόσωπα της κυβέρνησης της ΝΔ που κρατιούνταν από το χέρι με τους συνδικαλιστές.

Επίσης το εγχείρημα Αθανασόπουλου δεν προσέκρουσε μόνο στους παραπάνω, αλλά και στο ισχυρό ενεργειακό λόμπι των εγχώριων επιχειρηματιών που ανησυχούσαν εντόνως από την τυχόν θετική έκβαση του πρότζεκτ.

Δυστυχώς για όλους τα γεγονότα δεν μπορούν να επαναληφθούν για να κάνουμε άλλες επιλογές αλλά είναι εξοργιστικό όσοι συνέργησαν σε αυτή την αθλιότητα να παριστάνουν τους κύριους ότι μόνο οι άλλοι φταίνε. Να γνωρίζουν επίσης ότι την ευκαιρία που χάσαμε εμείς την κέρδισαν οι Τούρκοι ο ισχυρός ενεργειακός κολοσσός όπως η γερμανική RWE sεδώ και μερικά χρόνια έχει εισέλθει μέσω συμπράξεων στην ενεργειακή αγορά της Τουρκίας.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 10:35