Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 10:26

Δημητριάδης και Μουμουλίδης σιωπηλοί στα μετόπισθεν για το "Μακεδονικό"

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας βγήκαν μπροστά είτε με κείμενά τους που δημοσιοποίησαν στα ΜΜΕ εξηγώντας τα υπέρ και κατά της συμφωνίας (βλέπε Γ. Θεοφύλακτος),

είτε επίσης με κείμενά τους στα ΜΜΕ και συμμετοχή σε εκπομπές όπου με αναλυτικό τρόπο τοποθετήθηκαν στο θέμα παρουσιάζοντας το πλαίσιο όπου η κυβέρνηση συμφώνησε με τα Furom για το όνομα (βλέπε Γ. Ντζιμάνης).

Επίσης  ο Κώστας Σέλτσας από την Φλώρινα με δηλώσεις του στις Πρέσπες που προκάλεσαν θόρυβο στα ΜΜΕ για να στοχοποιηθεί στην συνέχεια με Κυπατζίδικο τρόπο από μερίδα μέσων ενημέρωσης για τους σκοπούς που χορεύει στα πανηγύρια της περιοχής. Ακόμη, Τεληγιορίδου και Μπγιάλας με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ μετά την συμφωνία η με συμμετοχή τους σε εκπομπές προσπάθησαν να πουν τα αυτονόητα της συμφωνίας. Εδώ να θυμίσω ότι στο πολιτικό γραφείο της κ Τεληγιορίδου στην Καστοριά διαδήλωναν επί δύο ημέρες περί τους 20 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και ορισμένοι γραφικοί ρασοφόροι  της τοπικής Μητρόπολης.

Με εξαίρεση τον βουλευτή Κ. Σελτσα της Φλώρινας οι παραπάνω βουλευτές δεν είχαν σχέση στο παρελθόν με τον ΣΥΡΙΖΑ  και με την εκλογή τους αποτελούν την Πασοκογενή συνιστώσα της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Προξενεί εντύπωση ότι δύο προβεβλημένοι βουλευτές με ισχυρούς κομματικούς δεσμούς στην τοπική βάση του κόμματος, αλλά και με προσβάσεις στην κυβέρνηση η σε υπουργούς της, μέχρι στιγμής δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια για το Μακεδονικό και την συμφωνία, δεν έχουν εκδώσει μια ανακοίνωση, δεν τους είδαμε να συμμετέχουν σε καμία συζήτηση που οργανώνουν τα ΜΜΕ για το θέμα αυτό.

Πρόκειται για τον Μίμη Δημητριάδη και τον Θέμη Μουμουλιδη οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από την Εορδαία και ελπίζουν για την εκλογή τους στο κομματικό και πολιτικό ακροατήριο της που στην πλειοψηφία του είναι ποντιακής η γενικότερα προσφυγικής καταγωγής.

Λέγεται, ότι οι δύο βουλευτές  δεν θέλουν να προκαλέσουν με τις τοποθετήσεις τους, μιας και στην περιοχή της Πτολεμαΐδας υπάρχει ένα ισχυρό εθνικιστικό μέτωπο, με σκληρή ρητορική, το οποίο "ευλογεί" ακόμη και η τοπική εκκλησία. Η αιχμή αυτού του μετώπου έγινε ευδιάκριτη  στο πρόσφατο συλλαλητήριο που οργανώθηκε στην περιοχή, όπου στην πρώτη γραμμή βρίσκονταν ποντιακοί σύλλογοι με τα λάβαρά τους.  Από την άλλη φαίνεται ότι φοβούνται τις επιπτώσεις που θα έχει η δημόσια στάση τους όταν θα'ρθει η ώρα της κάλπης. Έτσι λοιπόν οι δυο βουλευτές που συγκαταλέγονται στην "μαγιά" του κόμματος του 4%, υπό τον φόβο δυσάρεστων εκπλήξεων έχουν μείνει σιωπηλοί στα μετόπισθεν περιμένοντας να καταλαγιάσει η ένταση των ημερών.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 12:02