Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 12:03

Εκτακτη σύσκεψη για το Ειδικό δημοτικό Κοζάνης συγκαλεί ο Ιωαννίδης μετά τις αποκαλύψεις του vetonews Διαμαρτυρία του πρ/δου της Περιφερειακης ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Βασίλη Κούτσιανου

Το χθεσινό δημοσίευμα του vetonews για την "εξορία των μαθητών του Ειδικού δημοτικού Κοζάνης" στον Τετράλοφο

προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σε κάποιες περιπτώσεις την οργή πολιτών που εκφράστηκαν με διάφορους τρόπους στα social media.

Το δημοσίευμα όπως είναι λογικό θορύβησε και την δημοτική αρχή όπου ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης συγκάλεσε για την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο, με την συμμετοχή των αρμοδίων αντιδημάρχων, των υπηρεσιακών παραγόντων της εκπαίδευσης δηλαδή ο διευθυντής του σχολείου και ο διευθυντής της Ειδικού  σχολείου, των εκπροσώπων των ΑΜΕΑ καθώς και των γονέων των μαθητών. Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής φαίνεται ότι θα εξαντληθούν στην υπάρχουσα πρόταση, μιας και οι χρόνοι, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθιστούν απαγορευτική κάθε είδους μετακόμιση σε άλλους χώρους. Το επιχείρημα της δημοτικής αρχής θα ενισχυθεί από το γεγονός ότι "όπου και αν χρειαστεί να πάνε τα παιδιά σε δομή στην πόλη, είναι απαραίτητες  ορισμένες κατασκευαστικές προϋποθέσεις για την καθημερινότητα των παιδιών, και αυτές με βάση τον παρόντα  χρόνο δεν θα είναι ρεαλιστικές.

Ο πρόεδρος της περιφερειακής οργάνωσης των ΑΜΕΑ δυτικής Μακεδονίας Βασίλης Κούτσιανος μιλώντας στο vetonews, εξέφρασε την έκπληξή του αλλά και την διαφωνία του για την επιλογή του χώρου στον Τετράλοφο, δήλωσε ότι "δεν είχαμε ενημερωθεί" και ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι τόσο στο παρελθόν όσο και τελευταία "η θέση που είχαμε διατυπώσει ήταν τα παιδιά του Ειδικού δημοτικού να συστεγαστούν σε σχολική μονάδα  σε δομή εντός του αστικού ιστού της πόλης, στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης όπως επιτάσσουν ι εκπαιδευτικές αρχές και το νομοθετικό πλαίσιο. Δεν εισακουστήκαμε μέχρι τώρα και αυτός μας δημιουργεί αρνητική εντύπωση", κατέληξε.   

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 10:12