Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 17:39

Ατόπημα με ...προεκλογικό παραταξιακό άρωμα απο την αντιπρύτανη του ΠΔΜ

του Σπύρου Κουταβα

Δεν είναι και πολύ τιμητικό αλλά ούτε και σύνηθες από τούς ακαδημαϊκούς να χρησιμοποιούν με έμμεσο η άμεσο τρόπο τα λογότυπα η τις εγκαταστάσεις του δημόσιου πανεπιστημίου  στην προεκλογική

εκστρατεία και ότι πολιτική σκοπιμότητα προκύπτει από αυτήν. Η αντιπρύτανης του ΠΔΜ Ελένη Τσακιρίδου μας ενημερώνει με ανακοίνωση που εξέδωσε η διεύθυνση επικοινωνίας τού ιδρύματος ότι, «συναντήθηκε με την καθηγήτρια κα Παρασκευή Μητλιάγκα του ΤΕΙ, η οποία είναι και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε πορεία» του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη», ναι έτσι αναφέρει και συζήτησαν συνεχίζει η ανακοίνωση «για την επικείμενη συγχώνευση του ΤΕΙ ΔΜ στο ΠΔΜ  προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στη νέα κατάσταση».

Οι πανεπιστημιακοί δεν συζητούν για την συγχώνευσή των ιδρυμάτων με την ιδιότητα του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου. Εάν συζητούν για την συγχώνευση, το πράττουν με την ιδιότητα που τους δίδει η θέση που κατέχουν και οι αρμοδιότητες που τυχόν τους έχουν ανατεθεί στο παρόντα μεταβατικό στάδιο. Και από ‘όσο γνωρίζουμε και το γράφουμε για να το ξέρουν και οι αναγνώστες μας ότι εκ της θέσεως τους καμία από τις δύο κυρίες καθηγήτριες πρώτης βαθμίδας δεν έχουν σε ανάθεση καμία υπηρεσιακή,  η ακαδημαϊκή αρμοδιότητα για την συγχώνευση των ιδρυμάτων. Δεν συμμετέχουν στο «Συμβούλιο ένταξης» που έχει συσταθεί με απόφαση Γαβρογλου, ενώ η κα Τσακιρίδου ως διοριζόμενη αντιπρύτανης από τον αιρετό Πρύτανη Αντώνη Τουρλιδάκη συμμετέχει μεν στην Σύγκλητο αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Επίσης η κα Μητλιάγκα είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κασαπίδη ο οποίος ενστερνίζεται  την άποψη που εκφράσθηκε από τον αρχηγό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “Θα δώσουμε πολύ μεγάλη μάχη στη Βουλή τη Μ. Δευτέρα και την Μ. Τρίτη για να αποτρέψουμε τον κ. Γαβρόγλου και τον κ. Τσίπρα από το να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, το οποίο βάζει το τελευταίο λιθαράκι στη διάλυση της δημόσιας παιδείας”. Δηλαδή  κος Κασαπίδης θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο στην βουλή που προβλέπει την συγχώνευση τω δύο ιδρυμάτων καθώς και την ίδρυση νέων τμημάτων στην δυτική Μακεδονία.  Ενώ την ίδια στιγμή η υποψηφιά του κα Μητλιάγκα κινητοποιείται… ανησυχεί… και συμμετέχει.. σε συναντήσεις εργασίας…για την ομαλή προώθηση της συγχώνευσης….  που θα καταψηφίσει ο κος Κασαπίδης.  

Συμπερασματικά όποιος επιθυμεί να  κάνει προεκλογική εκστρατεία και οποίος θέλει να βοηθήσει την προεκλογική εκστρατεία πολιτικού συναδελφικού η φιλικά διακείμενου  συνοδοιπόρου, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να το κάνει με ανακοινώσεις που φέρουν τα λογότυπα ενός δημόσιου πανεπιστημίου και ούτε να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του.

Το δελτιο τύπου που εξεδωσε το ΠΔΜ

«Συνάντηση εργασίας της Αναπληρώτριας Πρύτανη
Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Τσακιρίδου Ελένης
και της Καθηγήτριας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Μητλιάγκα Παρασκευής»

Μ. Δευτέρα, 22/04/2019

Σήμερα, Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), μεταξύ της Αντιπρυτάνεως του ΠΔΜ, Καθηγήτριας Τσακιρίδου Ελένης και της Καθηγήτριας του ΤΕΙ ΔΜ και Υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου με τον συνδυασμό του Γιώργου Κασαπίδη «Αλλάζουμε Πορεία», Μητλιάγκα Παρασκευής. Επίκεντρο της συνάντησης, η επικείμενη συγχώνευση του ΤΕΙ ΔΜ στο ΠΔΜ και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στη νέα κατάσταση.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι προτεραιότητα ήταν, είναι και θα είναι η διεύρυνση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία με στόχο το νέο Ίδρυμα να βγει ισχυρότερο, με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να αποτελέσει μοχλό ευημερίας και ανάπτυξης για την περιοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 09:47