Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 16:09

Ενημέρωση για την εναρξη πιλοτικού προγράμματος συλλογής βιοαποβλήτων στην Κοζάνη

Ένας νέος κάδος καφέ χρώματος που θα χρησιμοποιηθεί για την διαλογή στην πηγή των βιοαποβλήτων, προστέθηκε στην ήδη γνωστή τετραπλέτα η οποία είναι ανεπτυγμένη στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας από το 2009 και χρησιμοποιείται για την διαλογή στην πηγή των τεσσάρων (4) ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό, μέταλλα, γυαλί).

 

Ο νέος κάδος παρουσιάστηκε σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20/11/2016 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης με τη συνεργασία του Δήμου Κοζάνης, της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και του Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης "Πλατάνια".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των Δήμων Κοζάνης, Βοΐου και της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ αντικείμενο της οποίας αποτελεί η πιλοτική εφαρμογή προγράμματος διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων στην περιοχή "Πλατάνια". Οι κάτοικοι της περιοχής που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, αφού ενημερώθηκαν για την διαδικασία εφαρμογής του, παρέλαβαν ειδικό καδάκι οικιακής χρήσης και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει ένα έτος και τα αποτελέσματά του θα αξιοποιηθούν για την πλήρη ανάπτυξη αντίστοιχων προγραμμάτων στο σύνολο των 12 Δήμων της περιφέρειας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 16:14