Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 16:51

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ

altΤην δραστική και άμεση αναθεώρηση της Συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ» για τους μετανάστες και αιτούντες άσυλο ζήτά ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής με ερώτημά του προς την Κομισίον. Στην ερώτησή του επικαλείται:
Πρώτο:Την Ύπατη Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες (UNHCR) (21/9/2010) η οποία χαρακτηρίζει την υπάρχουσα κατάσταση των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα ως «ανθρωπιστική κρίση» και κάνει έκκληση «προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια για να μπορέσει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της.

Έως ότου η διαδικασία χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα συμμορφωθεί με τα διεθνή πρότυπα, η Ύπατη Αρμοστεία επαναλαμβάνει το αίτημά της προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να μην επιστρέφουν αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Κανονισμού Δουβλίνου ΙΙ.»  

Δεύτερο: Τον Επίτροπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ.Thomas Hammarberg ο οποίος δήλωσε στις 22/9/2010 πως «μια από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είναι να αναμορφώσει την δυσλειτουργική συμφωνία του Δουβλίνου μέσα στην Ε.Ε» διότι «χώρες όπως η Μάλτα και η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν μπορούν να παρέχουν την κατάλληλη προστασία γιατί οι αριθμοί των εισερχομένων έχουν ξεπεράσει τις ικανότητές τους».

Τρίτο:Τον οργανισμόHuman Rights Watch (20/09/2010) που επισημαίνει ότι «Η Ελλάδα είναι σοβαρά υπερφορτωμένη και κατά τρόπο άδικο, Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να της το αναγνωρίσουν, να σταματήσουν να επιστρέφουν αλλοδαπούς στην Ελλάδα και να τροποποιήσουν τον Κανονισμό του Δουβλίνο. Αν δεν γίνει αυτό, τα όποια οφέλη αποφέρει η οποιαδήποτε αναδιαμόρφωση στην Ελλάδα, θα υπονομεύεται από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό επιστροφών από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες».

Τέταρτο:Την απόφαση που έλαβε ήδη η Μεγάλη Βρετανία στις 20/09/2010 να αναστείλει τις επιστροφές στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας, ο Ν. Χουντής ζητά από την Επιτροπή να λάβει υπόψη τα παραπάνω στοιχεία ζητά την άμεση διακοπή των επιστροφών των αιτούντων άσυλο μέσω του Δουβλίνου ΙΙ γεγονός που αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στην ΕΕ όπως και την άμεση αλλαγή του καθεστώτος του Δουβλίνου ΙΙ»

Επιπλέον πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο του Ν. Χουντή:
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 23:04