Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 23:19

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΛΥΨΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

 
altΣτην προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι έφτασε η δισέλιδη απαντητική επιστολή του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
Ο κ. Καραμανλής υποστηρίξει ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Βιστωνίδας είχε οριστικοποιηθεί από τις κυβερνήσεις πριν τη ΝΔ και καλύπτει πλήρως τους υπουργούς της κυβέρνησής του, λέγοντας ότι «ο καθένας -στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του- υιοθέτησε την καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία των ανταλλαγών που είχε εφαρμοστεί συχνά και στο παρελθόν».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών των δύο εξεταστικών επιτροπών ο Κώστας Καραμανλής τονίζει ότι ουδέν το επιλήψιμο προέκυψε και ούτε καν σκιά υποψίας περί ποινικών ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα.

Αναφερόμενος στις αποτιμήσεις της αξίας των ακινήτων, παρότι δηλώνει ότι δεν είναι σε θέση να τις αξιολογήσει, αναφέρει πως είναι αξιοσημείωτο ότι τέσσερις εκθέσεις εκτιμήσεων που διενεργήθηκαν (δύο από το ΣΔΟΕ και δύο από ξένους ανεξάρτητους οίκους) δεν εντόπισαν οτιδήποτε μεμπτό, επιλήψιμο ή ύποπτο, ούτε ζημία του δημοσίου.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει περίεργο ότι η ύπαρξη των εκθέσεων αυτών αποσιωπήθηκε στη δεύτερη εξεταστική, καθώς και ότι μόλις τώρα ζητείται η διενέργεια επιπρόσθετων εκτιμήσεων.

Τέλος, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρεται στην πολιτική ευθύνη που ανέλαβε στην ομιλία του, το Δεκέμβριο του 2008 στην ΚΟ της ΝΔ, τονίζοντας ότι «είναι χρέος του εκάστοτε πρωθυπουργού να αναλαμβάνει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για οτιδήποτε απασχολεί το δημόσιο βίο, έστω και εάν πιστεύει ότι ούτε κατ΄ελάχιστον υφίστανται επιλήψιμες συμπεριφορές από πλευράς πολιτικών προσώπων.»

Ο πρώην πρωθυπουργός καταλήγει εκφράζοντας την ελπίδα η προανακριτική «να αναζητήσει την αλήθεια, να αποφύγει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, τη σπίλωση προσωπικοτήτων και την απόπειρα κατασκευής επικοινωνιακών τεχνασμάτων»
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 11:14