Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 13:04

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ''Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑ ΔΙΕΘΝΩΣ'' ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

altΔεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και δεν θα επηρεαστούν οι οικονομικοί στόχοι της κυβέρνησης, παρά την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
 
Ο πρωθυπουργός, έκανε ένα σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον της ΝΔ, εναντίον της παλαιάς και νέας της ηγεσίας, χαρακτήρισε πολιτικές τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και εξήρε το ρόλο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, στην πρώτη και πολύ δύσκολη φάση της νέας κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ.
 
Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, ότι παραμένει βασικός στόχος η μείωση του ελλείμματος στο 3% το 2014. Βρισκόμαστε σε εντυπωσιακά καλό δρόμο, αλλά πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια, τόνισε. Το 2011, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη θα έρθουν νωρίτερα, προσδιορίζοντας ως έτος ανάπτυξης το 2012.
Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ευχαρίστησε και απένειμε τα εύσημα στον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει, παρά το γεγονός ότι αρκετοί από τους Έλληνες υποφέρουν.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε, ότι αν η κυβέρνηση δεν είχε ασχοληθεί με το έλλειμμα και το χρέος, η κρίση θα μας παρέσερνε όλους με πρώτους τους ασθενέστερους. Αυτό που κάνουμε, πρόσθεσε, είναι το πατριωτικό μας καθήκον και επιτέθηκε στη ΝΔ, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φουσκώνει το έλλειμμα, λέγοντας ότι η ΝΔ μας ζητάει να αποκρύψουμε τις αμαρτίες της.
Απαντώντας στον ισχυρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να βγει στις αγορές το 2009, κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ, ότι ζητά από την κυβέρνηση να ξεγελάσει τις αγορές, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη θέση αυτή της ΝΔ, κουτοπόνηρη.
Πέραν του ελλείμματος και του χρέους, το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας ήταν το έλλειμμα προοδευτικών αλλαγών, είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σήμερα εφαρμόζει το μεγαλύτερο πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Και ήδη όπως τόνισε, τα θετικά σημάδια πολλαπλασιάζονται. Οι πιο επώδυνες αποφάσεις ελήφθησαν την πρώτη χρονιά, αλλά ο συναγερμός δεν έχει λήξει και το 2011 θα είναι το κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο.
Για το 2011, το οποίο χαρακτήρισε δύσκολη χρονιά, το βάρος θα δοθεί στο κοινωνικό κράτος, με πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη όσων έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, καθώς και τη στήριξη της απασχόλησης.
Η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, έχει στόχο να ανοίξει τις αγορές για να μπορέσει έτσι να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη της χώρας.
Ο κ. Παπανδρέου, απάντησε και στις κατηγορίες που του απευθύνουν για τη φράση «υπάρχουν χρήματα», που είχε χρησιμοποιήσει προεκλογικά. Χρήματα υπήρχαν, είπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά ξοδεύτηκαν στα Βατοπέδια, στα δομημένα ομόλογα, στην κομματική σπατάλη, στις παχυλές αμοιβές των μελών των διαφόρων επιτροπών, στους αγροφύλακες, κλπ.
Η κυβέρνηση κλήθηκε, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χρεοκοπίας μιας από τις 25 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, της Ελλάδας, και αυτό, είπε, είναι το κατόρθωμα της ΝΔ. Κάναμε το καθήκον μας και δεν αφήσαμε να συμβεί το μοιραίο, πρόσθεσε.
Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ, η οποία, όπως είπε, εμφάνισε μια μαγική συνταγή μηδενισμού του ελλείμματος και αναρωτήθηκε γιατί αυτή τη συνταγή δεν την εφάρμοσε ως κυβέρνηση και άφησε το χρέος να εκτοξευθεί στο 15%. Η νέα ηγεσία της ΝΔ, τόνισε, γέρασε πρόωρα, γιατί ανέλαβε την υπεράσπιση μιας προηγούμενης αποτυχημένης ηγεσίας.
Ο πρωθυπουργός απάντησε και σε όσους υποστηρίζουν ότι γνώριζε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας προεκλογικά. Οπως ανέφερε, είχε ζητήσει πρόωρες εκλογές από τον Ιούνιο του 2008, γιατί έβλεπε πώς διαμορφώνονται οι συνθήκες στην ελληνική οικονομία. Επανειλημμένα, όπως είπε, είχε ζητήσει από τον κ. Καραμανλή να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ποια είναι η πραγματική κατάσταση της οικονομίας, αλλά εκείνος αδιαφόρησε.
Γνωρίζαμε, είπε, ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν ήταν καλή, αλλά κανένας από μας δεν περίμενε την έκταση της φωτιάς που άναψαν, ούτε την ένταση των ανέμων που θα έρχονταν από τις αγορές.
Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ, ότι ζητά από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την προσπάθεια στη μέση και να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό, τόνισε, η ΝΔ το κάνει για δυο λόγους: Πρώτον, γιατί εφαρμόζει μια ευκαιριακή πολιτική μήπως και μπορέσει να εκμεταλλευτεί τον πόνο του κάθε Έλληνα. Και δεύτερον, γιατί φοβάται τις αλλαγές, καθώς βλέπει να χάνει τα παραδοσιακά της ερείσματα, τα οποία και αυτά θέλουν να κρατήσουν τη χώρα στο παρελθόν.
Θα δώσουμε σκληρή μάχη, τόνισε ο πρωθυπουργός, και δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένοι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού. Και δεν θα αφήσουμε να περάσει το κλίμα μιζέριας και απαισιοδοξίας, που επιχειρούν να καλλιεργήσουν όσοι βλέπουν ακόμα προς το παρελθόν.
Χαρακτήρισε πολιτικές τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου και ζήτησε από όλους τους βουλευτές του Κινήματος, να δώσουν μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη για να κερδίσουν οι υποψήφιοι που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Να κερδίσουν, είπε, εκείνοι που αντιλαμβάνονται τη μεγάλη σημασία των αλλαγών και να αναλάβουν εκείνοι που πιστεύουν στον «Καλλικράτη» και όχι εκείνοι που θέλουν να υπονομεύσουν την πορεία της χώρας, γιατί θέλουν να ασκήσουν μια πελατειακή διαχείριση.
Σχολιάζοντας το δίλημμα, αν οι εκλογές θα είναι υπέρ ή κατά του Μνημονίου, το χαρακτήρισε πυροτέχνημα και κακότεχνη σανίδα σωτηρίας για όσους φοβούνται τις αλλαγές.
«Εμείς», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, «θα απελευθερωθούμε από το Μνημόνιο, όταν απελευθερωθούμε και από τις ανάγκες που μας οδήγησαν σε αυτό».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 13:12