Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 10:42

Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 500 ΕΚ€ ΠΟΥ ΕΔΣΩΣΕ Ο ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ

altΜε αφορμή τα δημοσιεύματα και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, σχετικά με πρόστιμο που πρόκειται να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για παρατυπίες στις αγροτικές ενισχύσεις, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης και ο Γραμματέας Αγροτικού, βουλευτής Κορινθίας, κ. Κ. Κόλλιας, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
 
«Φαίνεται ότι οι προεκλογικές περιοδείες των κυβερνητικών στελεχών δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.
 
Εσκεμμένα συγχέουν τα αναφερόμενα 343,7 εκατομμύρια του προστίμου με το «Πακέτο» των 500 εκατομμυρίων. Η πραγματικότητα είναι ότι το επικείμενο πρόστιμο αφορά σε «κακή εφαρμογή της ΚΑΠ και έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών πιστοποίησης των ενισχύσεων», για την περίοδο 1999-2007. Δεν αφορούν τα 500 εκατομμύρια του «Πακέτου».

To
εν λόγω πρόστιμο συνοδεύεται από κυβερνητική κινδυνολογία περί επιβολής επιπλέον προστίμων ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ, προδικάζοντας έτσι τα αποτελέσματα υποθέσεων που βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση.
Παρέλειψαν να αναφέρουν ότι για την περίοδο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η χώρα μας έχει ήδη πληρώσει πρόστιμα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ, που αφορούν την απουσία συστήματος ΟΣΔΕ και το γεωγραφικού συστήματος αναγνώρισης αγροτεμαχίων. Από το 1993 μέχρι το 2004 το ΠΑΣΟΚ δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα. Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, ανέλαβε και εκπλήρωσε τη διπλή υποχρέωση που παρέμενε εκκρεμής επί δέκα και πλέον χρόνια – πλην όμως ακόμα πληρώνουμε λογαριασμούς των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Οι διαδικασίες για την καταβολή των 500 εκατομμυρίων ευρώ το 2009, όχι μόνο ήταν σύννομες, αλλά και αναγκαίες για την ενίσχυση των αγροτών, που είχαν υποστεί ζημιές στην παραγωγή τους και τη διάσωση του Ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να ενισχύσει τα Ελληνικά επιχειρήματα ενώπιον της Επιτροπής και να συμβάλει στην αναγκαία αρωγή προς τους παραγωγούς μας, έσπευσε να καταγγείλει τη διαδικασία.
Εάν η Ελλάδα καταδικαστεί, αυτό δεν θα είναι αποτέλεσμα πλημμελών ενεργειών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Θα είναι αποτέλεσμα της μεγάλης επιμέλειας με την οποία η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδίδεται στην κατασυκοφάντηση και την απαξίωση της χώρας.

 
Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, μας έχει συνηθίσει να μεταθέτει τις ευθύνες και να δυσφημεί την Ελλάδα. Τουλάχιστον, ας μην επιχαίρει για τις συνέπειες».
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010 11:04