Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 23:41

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ...- ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

alt"Δεν ζητώ επαίνους. Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα. Με ενδιαφέρει να πάει ο τόπος μπροστά. Αυτό είναι το στοίχημα. Είμαι αποφασισμένος για την αλλαγή, για τη σύγκρουση. Δεν αρκεί όμως η δική μου απόφαση. Ζητώ αυτή την απόφαση και από τον ελληνικό λαό» Αυτο τόνισε ο προθυπουργος στην διακαναλιοκη συνεντευξη που έδωσε στο Μεγαρο Μαξίμου".
 
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε «προσκλητήριο ευθύνης στις δυνάμεις που συγκροτούν το κοινωνικό μέτωπο της αλλαγής», να στείλουν μήνυμα «ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα», ότι «αυτή η τιτάνια προσπάθεια δεν θα μείνει στη μέση».
 
«Αντί ψήφο διαμαρτυρίας, ζητώ ψήφο ελπίδας και αλλαγής» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε πρωτόγνωρες αυτές τις εκλογές, όχι μόνο των αλλαγών που επιφέρει ο «Καλλικράτης», αλλά και γιατί «βρισκόμαστε ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
«Ο συναγερμός δεν έχει λήξει. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου» τόνισε. Στις εκλογές -συμπλήρωσε- πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ότι η πορεία δεν θα ανακοπεί, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω.

Ο Γ.Παπανδρέου χαρακτήρισε το 2011 ως «το δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο» για την ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών· το 2012 έτος που η ανάπτυξη θα αποκτήσει ξανά θετικό πρόσημο· το 2013 ως τη χρονιά εξόδου από το μνημόνιο. Όπως τόνισε: «το Μνημόνιο εφόσον είμαστε συνεπείς σταματά το 2013».
«Δεν θέλω εκλογές, αλλά...»
«Δεν έχω λόγο και πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές αλλά προσέθεσε ότι «αν βαρύνει η κατάσταση για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει αλλαγές, τότε θα πρέπει να υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού».

Το αποτέλεσμα των εκλογών και άλλες εξελίξεις «θα συναθροιστούν και θα αξιολογηθούν και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» διευκρίνισε. Προσέθεσε δε ότι «όποιος νομίζει ότι αδυνατίζοντας τη κυβέρνηση θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, κάνει λάθος».
Σε σημείωση δημοσιογράφου ότι δεν βλέπει άλλο λόγο, αφού η κυβέρνηση λέει ότι η οικονομία είναι σε καλή πορεία, να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες κάλπες, πέραν του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρωθυπουργός αρκέστηκε να πει: «Χαίρομαι που είστε αισιόδοξος, θέλω κι εγώ να είμαι αισιόδοξος».

Σε ερώτηση για τον εάν η συζήτηση για πρόωρες εκλογές βλάπτει την εικόνα σταθερότητας που θέλει να δείξει η κυβέρνηση στο εξωτερικό, ο Γ.Παπανδρέου απάντησε ότι δεν ήταν ο εκείνος που άλλαξε την «ατζέντα» της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, αλλά μετά τον λόγο της αντιπολίτευσης προσπάθησε να «ρίξει φως στον πραγματικό χαρακτήρα της κάλπης» -δηλαδή, μαζί με τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα, τη σημασία του μηνύματος ότι η «χώρα προχωρά προς τα εμπρός».

Οι αγορές και όσοι «έχουν στοιχηματίσει στην αποτυχία της Ελλάδας», συνέχισε ο πρωθυπουργός, θα αξιοποιήσουν κάθε μήνυμα που μπορεί να ερμηνευτεί ως ήττα της Αθήνας –υποστηρίζοντας ότι έτσι θα χρησιμοποιηθεί ό,τι μπορεί να ερμηνευτεί ως ψήφος διαμαρτυρίας.

«Όχι» σε νέα μέτρα
Το 2011 θα γίνουν θεσμικές αλλαγές που αποκαθιστούν το αίσθημα της δικαιοσύνης μετά τα μέτρα που ελήφθησαν το 2010, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα που θα πλήξουν μισθωτούς και συνταξιούχους, αντίθετα, όπως είπε, με όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση.

Σε διευκρίνιση για πιθανά νέα μέτρα μετά την αναθεώρηση της Eurostat, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «δεν θα αγγίξουν τους μισθούς και τις συντάξεις», καλώντας τους πολίτες να είναι έτοιμοι να συμβάλλουν στον περιορισμό της σπατάλης και την καταπολέμηση της διαφθοράς. «Δεν πρόκειται να πάρουμε μέτρα εναντίον των χαμηλοσυνταξιούχων, θα πάρουμε μέτρα για να πληρώσουν και οι πλούσιοι αυτό που τους αναλογεί», τόνίσε σε άλλο σημείο.

Με «κάθε βήμα εμπρός», συνέχισε, θα αποδίδεται ό,τι είναι δυνατόν στους πολίτες, φέρνοντας ως παράδειγμα το επίδομα βοήθειας στους χαμηλοσυνταξιούχους που αναγγέλθηκε πρόσφατα. υποσχέθηκε δε ότι θα γίνει πλήρης αποκατάσταση συντάξεων «εφόσον όλοι βοηθήσουμε να αλλάξει η χώρα» και μάλιστα η αποκατάσταση θα γίνει «πριν από το 2013».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε περιορισμό του μεγέθους του κράτους, ο πρωθυπουργός σημείωσε αρχικά ότι κράτος είναι «βασικό αναπτυξιακό εργαλείο» και επισήμανε ότι «εμείς δεν μπήκαμε στη λογική των απολύσεων» και ότι διατηρήθηκε η θέση πολλών που θα μπορούσαν να είχαν απολυθεί

πηγή-in.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 11:26