Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 11:32

ΚΚΕ: ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Α΄ ΘΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

altΣοβαρές ελλείψεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζονται στη Δυτ. Μακεδονία και συγκεκριμένα στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας. Σε μονοθέσιο σχολείο (με 14 παιδιά) στην Ελάτη Δ. Καμβουνίων δεν υπάρχει δάσκαλος από την αρχή του σχολικού έτους, ενώ γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί το κενό με αποσπάσεις από άλλα σχολεία ή μεταφορά αναπληρωτών από σχολεία του Ν. Φλώρινας (Αγ. Γερμανός, Κρυσταλλοπηγή και Βαρικό) δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο προβλήματα και σε άλλα σχολεία.

Πρόβλημα επίσης παρουσιάζεται και σε τετραθέσιο σχολείο, της Καισαρειάς Δ. Ελίμειας που η πρόσληψη του δασκάλου αναβάλλεται από βδομάδα σε βδομάδα.

Η παραπάνω κατάσταση είναι μόνο ένα δείγμα του τι θα ακολουθήσει στο χώρο της εκπαίδευσης. Τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα μείνουν αμόρφωτα, η ύπαιθρος θα ερημώσει, η ανεργία θα μεγαλώσει οι γονείς θα πληρώνουν όλο και περισσότερο από την τσέπη τους για τη μόρφωση των παιδιών της.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που υπηρετεί τις απαιτήσεις  του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Ερωτάται η κ. Υπουργός,

·Τι ενέργειες πρόκειται να κάνει ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό .

·Αν θα γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό

·Αν θα υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη θέρμανση των σχολείων, παιδαγωγικό και εποπτικό υλικό.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 11:36