Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 12:47

ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΚΗ

altΣημαντικά έργα υποδομών, όπως το φράγμα Ασπροκλησιάς, με τα αναγκαία αρδευτικά έργα που το συνοδεύουν, ολοκλήρωση επαρχιακού οδικού δικτύου και αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων με τις πλημμύρες, τα ζητήματα που ανέδειξε ο κ. Δακής στη χθεσινή του προεκλογική ομιλία από το Άργος Ορεστικό.

Η άμεση υλοποίηση των υποδομών αυτών, συνδυασμένες με καινοτόμες μεθόδους παραγωγής και πιστοποίησης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, θα αναδείξουν άμεσα τις δυνατότητες της περιοχής και θα την θέσουν σε αναπτυξιακή τροχιά.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Άργους Ορεστικού, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σαββόπουλος, αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προκλήσεις και τα φλέγοντα ζητήματα που ζητούν άμεση αντιμετώπιση τόσο σε επίπεδο Νομού, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Άργους Ορεστικού.

Στην ομιλία του ο κ. Δακής, αναφέρθηκε σε κάθε ένα από τα έργα αυτά. Η ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή του Φράγματος της Ασπροκλησιάς θα «ωριμάσει» ένα απαραίτητο έργο πνοής, για την αγροτική εκμετάλλευση ενός κάμπου 3.000 στρεμμάτων και την πολύπλευρη οικοτουριστική ανάπτυξή του.

Υπογράμμισε την πεποίθησή του ότι, παρά τον περιορισμένο προϋπολογισμό του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2007-2013 σε υποδομές, είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα ουσιαστικές παρεμβάσεις, για την ολοκλήρωση και τη βελτίωση του επαρχιακού δικτύου της περιοχής.

altΑναφερόμενος στα προβλήματα με τις πλημμύρες που ταλάνισαν την περιοχή, τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Δακής τόνισε ότι, με την εμπειρία και τη γνώση των στελεχών του συνδυασμού από την περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, είναι έτοιμος να προχωρήσει στην εγκατάσταση συστήματος ελέγχου των υδάτων και των πολλαπλών ρεμάτων τον ορεινών όγκων της περιοχής.

Όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Δακής έδειξε την κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι γεωργοί σε καινοτόμες μεθόδους παραγωγής, σε πιστοποιημένα προϊόντα και σε εναλλακτικές καλλιέργειες, όπως είναι τα ενεργειακά και αρωματικά φυτά.

Τέλος τόνισε την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση όχι μόνο των ανθρώπων του πρωτογενούς αλλά και των υπολοίπων τομέων οικονομικής δραστηριότητας.

«Σε περιόδους κρίσεων, η εκπαίδευση και η κατάρτιση αποτελεί την καλύτερη επένδυση για την επόμενη μέρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δακής και δεσμεύτηκε ως επόμενη περιφερειακή αυτοδιοίκηση να συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, κλείνοντας την ομιλία του, έκανε κάλεσμα σε κάθε μια και κάθε έναν πολίτη της Δυτικής Μακεδονίας να συμμετάσχει στην ευρεία «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία», έτσι ώστε από την επόμενη κιόλας μέρα, όλοι μαζί, να έχουμε ισχυρή φωνή και να διεκδικήσουμε όχι μόνο τους πόρους που δίνει το κράτος, αλλά πολύ περισσότερα, μέσα από καθημερινούς αγώνες και διεκδικήσεις.

Στην ομιλία και παρουσίαση του Συνδυασμού στο Πνευματικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού παρευρέθηκαν ο Βουλευτής του Νομού Καστοριάς κ. Τζηκαλάγιας, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Τοτονίδης και ο Δήμαρχος Μεσοποταμίας κ. Σωτηριάδης, οι οποίοι ευχήθηκαν στον κ. Δακή και το Συνδυασμό του κάθε επιτυχία και καλή συνεργασία στο άμεσο μέλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 13:33