Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 14:27

Το ΚΚΕ λέει Οχι στην απελευθέρωση των ταξί

100303_kkeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙ
Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ανοίγει τον δρόμο για την γρήγορη εισβολή και κυριαρχία των μεγαλοεπιχειρηματιών και σε αυτό τον χώρο και οδηγεί στον βίαιο εκτοπισμό χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.
Κερδισμένοι θα βγουν μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι,

που έχουν βάλει στο μάτι το φιλέτο της μεταφοράς στον τουρισμό, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους σταθμούς, καθώς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
Παραδίδει το δικαίωμα μεταφοράς επιβατών στις ανώνυμες εταιρίες. Επιβάλει την ένταξη των σημερινών αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων σε αυτές και τους μετατρέπει σε καταχρεωμένους μικρομετόχους και στην πορεία σε κακοπληρωμένους εργαζόμενους.
Η χρηματοδότηση μέσα από αναπτυξιακούς νόμους και τα γενναία κίνητρα που τάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους. Σε αυτούς παραδίδεται το δημόσιο αγαθό της μεταφοράς πρόσωπων, που όψιμα και υποκριτικά ανακάλυψε.

Κοροϊδεύει τους αυτοαπασχολούμενους στα ταξί η ΝΔ, που υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται γι' αυτούς. Υποστηρίζει την ουσία της απελευθέρωσης, «συμβουλεύει» τους απεργούς να σταματήσουν για να μην ζημιωθεί δήθεν ο τουρισμός. Τους καθησυχάζει ψευδόμενη ότι θα καταργήσει το νόμο αν γίνει κυβέρνηση, όμως όταν ήταν κυβέρνηση δεν κατάργησε τον νόμο 3109/03, που επίσης παρέδιδε το ταξί στις ανώνυμες εταιρείες! Τα περί «σοβιετοποίησης» της μεταφοράς, που λέει, μονό σαν ανέκδοτο ακούγονται.

Από την απελευθέρωση, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ, είτε από μια συγκυβέρνησή τους, δεν θα βγουν ωφελημένα ούτε τα λαϊκά στρώματα, γιατί φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες δεν εξασφαλίζονται σε συνθήκες κυριαρχίας των μονοπωλίων και, πολύ περισσότερο, δεν συμβιβάζονται με την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Το συμφέρον των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων στη μεταφορά ταυτίζεται με τη γενικότερη λαϊκή ανάγκη για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο φορέα συγκοινωνιών, όπου θα εντάσσεται και το ταξί σαν συμπληρωματικό μέσο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις που θα μετατραπούν σε κοινωνική λαϊκή περιουσία και ο συνεταιρισμός των μικροϊδιοκτητών, ενταγμένος σε αυτόν τον φορέα, μπορούν να εξασφαλίσουν σίγουρη εργασία και αξιοπρεπή μισθό σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Ο οργανωμένος αγώνας, με πείσμα και αντοχή, λαϊκή αλληλεγγύη και υποστήριξη, είναι μονόδρομος για να παρεμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις κυβέρνησης – τρόικας, που παίρνουν ασταμάτητα για να υπηρετήσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων. Για να είναι ο αγώνας αποτελεσματικός, για να έχει προοπτική, χρειάζεται εκτός από την οργανωμένη συμμετοχή εργατών και αυτοαπασχολούμενων, οι εργαζόμενοι να ξεμπερδεύουν με τις αυταπάτες και τα ιδεολογήματα των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, να φύγουν οριστικά από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τους συμμάχους τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφώσουν τη δική τους συμμαχία και να παλέψουν για ριζικές αλλαγές. Μόνο με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ, έχει ο λαός ελπίδα. Η συμπόρευση με τις προτάσεις του ΚΚΕ και η ισχυροποίησή του είναι προϋπόθεση για να εμποδιστούν τα αντιλαϊκά τους σχέδια, για να γίνει ο λαός ισχυρός.

ΑΘΗΝΑ 8/9/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 14:30