Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011 18:56

Οι 15 όροι της τρόϊκας. Απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων και ψήφιση νέου μισθολογίου λιτότητας

soimple_starkΤην απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και συμβασιούχων) ως το 2015 αρχίζοντας τις απολύσεις από αύριο με λύση συμβάσεων, κατάργηση θέσεων, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου εργασιακής εφεδρείας στο οποίο θα ενταχθούν 50.000 υπάλληλοι από τις 10 εταιρίες (ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ και ΕΡΤ)

στους οποίους θα σταλούν εντός της εβδομάδος οι «επιστολές για την εφεδρεία» κι από 65 ακόμη οργανισμούς που θα πρέπει να κλείσουν ως το Δεκέμβριο, την άμεση μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ, του ΝΑΤ και του ΟΤΕ και την ψήφιση του νέου μισθολογίου λιτότητας στο δημόσιο το οποίο θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου για όλους, απαίτησε η τρόικα από την κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχισθούν οι συνομιλίες και να υπάρχει ελπίδα για την καταβολή της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ.

Οι δραματικές εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ όπου αποφασίσθηκε η επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα (μέτρο για το οποίο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος είπε χθες στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν ικανοποιεί την τρόικα καθώς προκαλεί αντιδράσεις στους πολίτες και είναι αμφίβολη η αποτελεσματικότητα του) κορυφώθηκαν με την επιστροφή του πρωθυπουργού στην Αθήνα από τα μισά του ταξιδιού του προς την Ουάσιγκτον.
Όλοι «πάγωσαν». Τα γεγονότα δείχνουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον στο δίλημμα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των εταίρων και της τρόικας χωρίς να υπολογίζει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και τους πολίτες που έχουν οδηγηθεί στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης ή να αναζητήσει διέξοδο στους δημοκρατικούς θεσμούς και τις εκλογές όπως ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη.
Και στις δυο περιπτώσεις, σχολιάζουν οικονομικοί κύκλοι, η κρίση που μαστίζει τη χώρα εισέρχεται σε μια νέα φάση... Όλα πλέον είναι ανοιχτά.
Το βέβαιο είναι ότι αν η χώρα δεν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να πάρει τα χρήματα της έκτης δόσης (8 δισ. ευρώ) της βοήθειας αλλά και της έβδομης δόσης (5 δισ. ευρώ) του Δεκεμβρίου, είναι ότι δεν μπορεί να εξοφλήσει ομόλογα ύψους 8,5 δισ. ευρώ που λήγουν από τις 19 ως τις 31 Δεκεμβρίου.

πηγη: το βημα

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 04:17