Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 21:41

Σε καθεστώς αφόρητης πίεσης η νέα τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου - Τροϊκας

Venizelos_YPOIKΣυνέχεια απόψε έχει το «θρίλερ» της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της Τρόικας, με στόχο και από τις δύο πλευρές να υπάρξει μια τελική συμφωνία για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ. Η τηλεδιάσκεψη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών είναι εξαιρετικά δύσκολες, προκειμένου να καταληξουν σε μία συμφωνία.
Για να υπάρξει όμως αυτή η τελική συμφωνία, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα χθεσινά «κενά» με εναλλακτικές «λύσεις». Και αυτές αναζητά το οικονομικό επιτελείο από χθες το βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία βεβαίως με τα άλλα υπουργεία.
Στις χθεσινοβραδινές «τηλεπαφές», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, έγινε «μια παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση», ενώ σήμερα το πρωί, οι ομάδες των τεχνικών εμπειρογνωμόνων θα διαμορφώσουν περαιτέρω μερικά από τα στοιχεία».
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η χθεσινή τηλεδιάσκεψη άρχισε περίπου στις 7.30. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η χρονική διάρκεια της τηλεδιάσκεψης καταδεικνύει και τη δυσκολία στην τελική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για τα δημοσιονομικά μέτρα, τόσο για το τρέχον έτος, όσο και το 2012. Θεωρείται δεδομένο ότι τα μέτρα αυτά θα επικεντρωθούν στον περαιτέρω δραστικό περιορισμό των δαπανών (συμπεριλαμβανομένων, της εργασιακής εφεδρείας - που αναμένεται να επεκταθεί και στον στενό δημόσιο τομέα - της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, των καταργήσεων φορέων, κ.λπ.).
Σημειώνεται, ότι από πλευράς υπουργείου Οικονομικών, στην τηλεδιάσκεψη μετέχουν και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Ζανιάς, και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ηλίας Πλασκοβίτης.

πηγη:καθημερινη

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 15:02