Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 07:56

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Ευρωβουλευτης Α. Γεωργούλης για υπόθεση παρενόχλησης υψηλόβαθμου στελέχους του ΠΑΣΟΚ

Εκτός της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός κόμματος τέθηκε ο Αλέξης Γεωργούλης, μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό και βιασμό από γυναίκα, διακεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες.

Η καταγγέλουσα φέρεται να είχε έως το συμβάν, το 2020, ολιγόχρονη σχέση με τον γνωστό ηθοποιό. Εξακολουθεί, όμως, να αποτελεί ερώτημα αν η καταγγελία έγινε το 2020, αργότερα ή και πρόσφατα.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί αν η καταγγελία έγινε από το 2020, έφτασε στο προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου τώρα, τρία χρόνια μετά και ένα περίπου μήνα μετά τις εκλογές. Και, βεβαίως, αν η καταγγελία είχε γίνει το 2020 θα είχε τουλάχιστον ενοχληθεί από τις εισαγγελικές αρχές ο Αλ. Γεωργούλης, ενώ η υπόθεση θα έφτανε στο Ευρωκοινοβούλιο αρκετά νωρίτερα.

Πληροφορίες, επίσης, επιμένουν πως το θέμα δεν ήταν γνωστό στο Μαξίμου και πως η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος το έμαθε μόλις σήμερα.

Ποια είναι η καταγγέλλουσα

Εργάστηκε για έξι χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θεματολογία για την αναθεώρηση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης και, εν συνεχεία, τα τρία τελευταία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν).

Αποτελεί ένα από τα πλέον έμπιστα πρόσωπα και τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ είναι ήδη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά.

Οι πληροφορίες του iEidiseis που δεν διαψεύστηκαν την ήθελαν σε εκλόγιμη θέση (δεύτερη) στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ως εκπρόσωπο του απόδημου ελληνισμού, καθώς ζει στις Βρυξέλλες.

Τον έθεσε εκτός ο ΣΥΡΙΖΑ

Αμέσως αφότου έγινε γνωστή η υπόθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκτός κόμματος και εκτός Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας τον γνωστό ηθοποιό.

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση.», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν η υπόθεση αφορλά το ίδιο και το πρόσωπο που τον καταγγέλλει κα πως δεν του ζητήθηκε να παραδώσει την έδρα καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την απόφαση του Δικαστηρίου. Αν κριθεί ένοχος θα του ζητηθεί να παραδώσει την έδρα και φυσικά, σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής

Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες και αμέσως μόλις το αίτημα για άρση της ασυλίας του έφτασε στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα υπέβαλε την παραίτησή του από την Ευρωβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του κόμματος.

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής μου ασυλίας και παραίτησης από την Ευρω – ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ» ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

ΠΑΣΟΚ: Αποστάσεις από πολιτικές προεκτάσεις

Στην ανακοίνωσή του για θέμα το ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, αν και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν αυτός που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας, κάτι που όμως δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ, καθώς το όνομα πρωτοαναφέρθηκε από φιλοκυβερνητικά σάιτ, που παράλληλα στηρίζουν και τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο το Μαξίμου δεν συγκρούεται μαζί του! Η Χαριλάου Τρικούπη, παράλληλα, αφήνει να εννοηθεί πως δεν προτίθεται να δώσει πολιτικές προεκτάσεις στο θέμα:

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

« Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020.

Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές.

Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία.

Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον.

Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να φέρει σε αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ
Το θέμα επιχειρεί να αξιοποιήσει πολιτικά η ΝΔ, επιχειρώντας να δημιουργήσει ρήξη στις –όποιες σχέσεις- του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση, πάντως, που εξέδωσε η οδός Πειραιώς θέτει σειρά ερωτημάτων:

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία;

Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;

Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η Ρομπέρτα Μετσόλα

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Παρότι ο ευρωβουλευτής έχει ζητήσει να αρθεί η ασυλία του, το θέμα θα εξετάσει πρώτα η αρμόδια Επιτροπή, ενώ μετά θα έρθει στη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Η όλη διαδικασία, σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν, αν δεν επιταχυνθούν οι εξελίξεις, μπορεί να φτάσει στην Ολομέλεια και στα τέλη Μαΐου!

πηγη: https://www.zarpanews.gr/

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 15:13