Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 08:40

Θεατρο στην Κοζάνη: «Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω»

Το Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω είναι μια σύγχρονη σουρεαλιστική, συναισθηματική κωμωδία, με  την φόρμα μιας θεατρικής πρόβας που εξελίσσεται σε παράσταση και με άξονα την εξάρτηση που έχουν οι γυναίκες από τη μόδα και τα ρούχα.

«Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω» της Άννας Χατζησοφιά την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στην «Αίθουσα Τέχνης», 9 μ.μ. Σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

Ψηλαφεί τις  σχέσεις μητέρας-κόρης, την εξάρτηση από το άλλο φύλο, την λατρεία του σουτιέν, τα ρούχα της έμμηνου ρήσης, θυμάται την πρώτη φορά που έκανε σεξ, αντιμετωπίζει κατάματα αλλά και με αισιοδοξία την μαστεκτομή, πέφτει θύμα βιασμού, μιλάει για την φιλαρέσκεια και το ντρεσάρισμα της θηλυκότητας, τεμαχίζει μια Kelly bag, στήνεται στις ουρές τις ανεργίας φορώντας ψηλά τακούνια, καταστρέφει το λευκό όραμα του νυφικού και φοράει πάντα μαύρα.

Μέσα από μια σύνθεση μονολόγων, ντουέτων, κουαρτέτων, παραβάσεων και video art ανακαλύπτουμε πόσο άρρηκτα συνδεδεμένο είναι το ντύσιμο της γυναίκας με τις πιο σημαντικές και απόκρυφες στιγμές της ζωής της.

Οι πέντε ηθοποιοί ερμηνεύουν 26 ρόλους,  που μας παραπέμπουν χρονικά μέσα από τις ιστορίες τους, σε διαφορετικά χρονικά σημεία της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας από τα fifties έως τη σημερινή κρίση, με ενδιάμεσους σταθμούς τη μεταπολίτευση, το «ταγάρι look» και τα τρελά eighties. Μέσα από εμπειρίες-σταθμούς στη ζωής τους, που καταγράφηκαν με αναφορές στη μόδα της κάθε περιόδου, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας η προσωπική αλήθεια της κάθε γυναίκας.

Το Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω, πρωτοανέβηκε τον Φεβρουάριο του 2013 για είκοσι παραστάσεις στο Booze Cooperative  και στη συνέχεια  για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Μύλου (Θεσσαλικό Θέατρο) στη Λάρισα.

Οι παραστάσεις ήτανε sold out. Φέτος οι Γυναίκες με τα Μαύρα ξαναχτυπούν, σε όλη την Ελλάδα. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν από την Θεσσαλονίκη 11, 12, 18 και 19 Οκτώβρη στο θέατρο του Regency Casino. Στο Βόλο στις 13 Οκτώβρη Κυριακή με δύο παραστάσεις στις 6μμ και 9μμ στην Παλιά Ηλεκτρική. Στην Λάρισα την Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Οκτώβρη στο Θέατρο του Μύλου. Στην Ελασσόνα Κυριακή 20 Οκτώβρη στο Θέατρο Βασίλης Φαρμάκης, και στην Κοζάνη 21 και 22 του μηνός στο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης.

Η περιοδεία θα συνεχιστεί στην κεντρική και νότια Ελλάδα για να καταλήξει στο Back Stage του Badminton τον Δεκέμβρη.

Η παράσταση είναι ιδανική για  γυναίκες, αλλά και όχι μόνο καθώς οι άντρες ανακαλύπτουν, μέσω της, καλά κρυμμένα γυναικεία μυστικά.

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά:

Νικολέττα Βλαβιανού, Σύλβια Δελικούρα, Άννα Κουρή, Καίτη Παπανίκα και Ελένη Φίλιππα

-          Με την ευγενική συμμετοχή σε βίντεο προβολή των:  Θανάση Ευθυμιάδη, Κώστα Ευρυπιώτη, Κώστα Κόκλα, Γιάννη Τσιμιτσέλη και Πάνου Σκουρολιάκου

Κείμενo - Σκηνοθεσία: Άννα Χατζησοφιά

Σκηνικά – Video Art: Λίνα Μαντίκου

Κοστούμια: Χρήστος Πετρίδης (Οίκος Faliakos by Petridis)

Χορογραφία: Βαλεντίνη Βεργοπούλου

Μουσική & Sound Design: Ισμήνη Πεπέ

Βοηθός σκηνοθέτη: Διονύσης Τσιλιμιδός

Συμβουλές για την πασαρέλα: Βίκυ Κουλιανού

Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ στην «Αίθουσα Τέχνης», από Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, εργάσιμες ημέρες και ώρες 9 π.μ. – 2 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 €

Φοιτητικό-μαθητικό, για ανέργους και πολύτεκνους: 10 €

Για Συλλόγους, αν έρθουν από 5 άτομα και πάνω ισχύει το μειωμένο εισιτήριο

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφων:24610-24062, εσωτ, 1, κα Σιμάρα Τασούλα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 08:43