Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 10:26

Μουσικές, χρώματα, δεινόσαυροι, χορός και τραγούδι στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας

Το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Εορδαίας για το 2013 παρουσίασαν στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Χρήστος Κεσκερίδης,

ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας και Πολιτισμού Γιάννης Ασπράγκαθος και η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα που αφορά την παράδοση τα ήθη και τα έθιμα της Εορδαίας ο κ. Ασπράγκαθος σημείωσε:

«Συνεχίζοντας όπως και πέρσι παρουσιάζουμε ένα ενιαίο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με τον τίτλο «Χριστούγεννα στην πόλη του Φωτός 2013», το οποίο εκτείνεται σε ολόκληρη την πόλη και στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Εορδαίας.
Στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας ενώνοντας τις δυνάμεις μας ο Δήμος και όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής προσπαθούμε να φτιάξουμε γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο, τις γειτονιές, τις κοινότητες. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συλλόγους που για άλλη μια φορά που στηρίζουν την προσπάθεια μας, να δώσουμε χαρά στους δημότες της Εορδαίας» κατέληξε ο κ. Ασπράγκαθος.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Χρήστος Κεσκερίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΚΕΔΕ, μιλώντας για το μαγευτικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι που έχει ετοιμάσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας και η Πειραματική Σχολή Κλασικού Χορού της Πτολεμαΐδας. Για 3 μέρες θα παρουσιαστούν στην Πτολεμαΐδα, αποσπάσματα και μουσικές από τα σημαντικότερα κλασικά χορευτικά δημιουργήματα. Σε χορογραφίες της Μάρθας Δήμητρας Τασιούδη. Πρόκειται για μια παραγωγή μεγάλων αξιώσεων όπου για πρώτη φορά σημειώνεται η συνεργασία δύο φορέων του Δήμου Εορδαίας του ΝΠΔΔ – ΚΟΙΠΠΑΠ και της ΚΕΔΕ. Επίσης ο κ. Κεσκερίδης αναφέρθηκε και στην συναυλία που θα πραγματοποιήσει το Ωδείο Δημοτικής ενότητας Μουρικίου την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συναυλιών στο Εμπόριο.
Τέλος, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ - ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που την ευθύνη της διοργάνωσης και τις σχεδίασης έχει αναλάβει το Νομικό Προσώπου του Δήμου Εορδαίας.
«Για δεύτερη χρονιά φτιάξαμε «Τον Κήπο των Δεινοσαύρων», αυτή τη φορά στο φυσικό του χώρο το Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας. Οι δεινόσαυροι και τα μαμούθ επέστρεψαν στην Πτολεμαΐδα, μετά από το κάλεσμα των :
AKMH ΑΕ
ΑΡΑΪΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΑΙΑ – ΧΑΤΖΑΡΑΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ Α. ΚΑΙ ΣΙΑ
ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΑΤΕ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γιατί με την δική τους γενναιόδωρη προσφορά, θα δώσουμε πολύ χαρά στα παιδιά μας.
Ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου κ. Χαράλαμπος Κεβρεκίδης, σε συνεργασία με την κ. Γκέκα, έχουν ετοιμάσει ένα καταπληκτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για τα παιδιά που θα έρθουν να δουν από κοντά τους δεινοσαύρους. Έτσι καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00πμ το πρωί ως τις 14:00μμ το μεσημέρι τα παιδιά μπορούν να γίνουν μικροί παλαιοντολόγοι να «ανακαλύψουν» απολιθώματα και να διδαχτούν από αυτά
Οι δεινόσαυροι θα παραμείνουν στην Πτολεμαΐδα μέχρι 16 Ιανουαρίου, για ομαδικές επισκέψεις μπορείτε να καλείτε στο 2463054444.
Φυσικά κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων είναι «Ο χορός των Χριστουγέννων» που συνδιοργανώνουμε με την ΚΕΔΕ.
Και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη για την έμπνευση και συντονισμό, όλους τους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου αλλά και τους μαθητές μας, που δούλεψαν σκληρά για αυτές τις 3 παραστάσεις, που είναι υψηλού επιπέδου και προδιαγραφών μεγάλων ευρωπαϊκών σκηνών.
Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους σκοπούς του Κοινωνικού Ιατρείου και του Καλού Σαμαρείτη .
Και κλείνοντας τις μουσικές εκδηλώσεις, θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην Πτολεμαΐδα μια από τις μεγαλύτερες φιλαρμονικές της Ευρώπης αυτή του Μπουργκάς της Βουλγαρίας.
Θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την δική μας Φιλαρμονική, μια συναυλία το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 με τίτλο
«Δυο χώρες, δυο Φιλαρμονικές, μια γλώσσα... η μουσική » στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Ξεκινάμε λοιπόν την χρονιά ευοίωνα με μια συναυλία και μια ευρωπαϊκή συνεργασία για την φιλαρμονική μας.
Είμαι πολύ Περήφανη για το φετινό πρόγραμμα γιατί με σχεδόν μηδενικό κόστος θα δώσουμε στους πολίτες μας, εξαιρετικής ποιότητας εκδηλώσεις, χαρά στα μικρά παιδιά και σε όλους αισιοδοξία.
Αρνούμαστε όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα, να το βάλουμε κάτω, με συνεργασία καλή διάθεση μπορούμε να προσφέρουμε πολλά.
Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε όνειρα και να προσπαθούμε.
Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε επίσης και τους αντιδημάρχους τον κ. Τσολακίδη και τον κ. Καλαϊτζόπουλο, αλλά και τους όλους τους υπαλλήλους του Δήμου για την τεχνική υποστήριξη .
Επίσης τη Δήμαρχο Εορδαίας κ. Βρυζίδου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε για άλλη μια χρονιά και μας ανέθεσε την διοργάνωση των εκδηλώσεων».

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 11:03