Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 09:56

Τα φώτα της δημοσιότητας στο Διεθνές σεμινάριο μουσικής στην Κοζάνη

Από τις 19-31 Αυγούστου διοργανώνεται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη/πιανίστα Παναγιώτη Δημόπουλου, για 16η φορά στην πόλη

της Κοζάνης το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής, ένας ιστορικός πλέον θεσμός που παραμένει ζωντανός σε πείσμα της απαξιωμένης πνευματικά περιόδου που διανύει η χώρα. 

Η Κοζάνη είναι μία ιστορική πόλη και πρωτεύουσα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε μικρή απόσταση από αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους αλλά και προορισμούς φυσικής ομορφιάς και αγροτουρισμού. Στο τέλος Αυγούστου το Φεστιβάλ του Σεμιναρίου προσφέρει καθημερινές συναυλίες άριστης ποιότητας καιηπόλη γίνεται ένα κέντρο μουσικής. 

Στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί στην Κοζάνη καλλιτέχνες όπως οι Galina Pisarenko, Sviatoslav Richter, Roberto Szidon και William Bennett, ενώ οι περισσότεροι από τους 1.500 αποφοίτους της διοργάνωσης είναι πλέον επαγγελματίες μουσικοί, που εμφανίζονται διεθνώς ως σολίστες, στελεχώνουν γνωστά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και διδάσκουν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα κάθε βαθμίδας δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό μουσικό δίκτυο με αφετηρία την Κοζάνη.

 Το Σεμινάριο φέτος θα συμπεριλαμβάνει  

 επεκτείνοντας τις δράσεις του στρατηγικά.  

Για τον πρώτο αυτό διαγωνισμό σύνθεσης, αλλά και για το συνέδριο έχουν υποβληθεί συμμετοχές από την Ευρώπη, Αμερική και Ασία, ενώ 20 διακεκριμένοι καθηγητές θα διδάξουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων – μεταξύ άλλων  η Μichala Petri, και ο Μurray McLachlan

To Σεμινάριο απευθύνεται σε ακροατές, μουσικούς σπουδαστές και επαγγελματίες κάθε ικανότητας και εμπειρίας, μουσικολόγους, συνθέτες και λάτρεις της λόγιας, μη-εμπορικής μουσικής.  

Πληροφορίες για το πρόγραμμα συναυλιών και μαθημάτων, αιτήσεις και υποβολές συμμετοχής στον ιστοτόπο www.kozanimusicseminar.gr ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . 


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 10:08