Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014 10:04

Διεθνές Σεμινάριο μουσικής: ''Ο Βιολονίστας Γιάννης Κορμπέτης σε έργα Mozart, Bartok, Brahms''

Οι Γιάννης Κορμπέτης (βιολί) και Θοδωρής Ιωσηφίδης (πιάνο) Οι Γιάννης Κορμπέτης (βιολί) και Θοδωρής Ιωσηφίδης (πιάνο)

O σολίστ βιολονίστας Γιάννης Κορμπέτης θα παρουσιάσει μουσική υπό Mozart, Bartok, Brahms, Gershwin και Waxman-Bizet στο Φεστιβάλ

του Διεθνούςς Σεμιναρίου Μουσικής της Κοζάνης, στις 23.8 και ώρα 20.30 στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. Ο κ. Κορμπέτης είναι διεθνώς βραβευμένος σολίστ και παίζει ένα βιολί του Antonio Maria Lavazza του 1703.
Τον κ. Κορμπέτη θα συνοδεύσει στο πιάνο ο Θοδωρής Ιωσηφίδης.

O βιολονίστας Γιάννης Κορμπέτης ξεκίνησε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Σε ηλικία 14 ετών πήρε το πρώτο του Πτυχίο στο βιολί με Άριστα παμψηφεί και σε ηλικία 16 ετών πήρε το Δίπλωμα, επίσης με Άριστα παμψηφεί. Από το 1998 ως το 2006 υπήρξε μαθητής του Ulf Hoelscher στην Ανώτατη Κρατική Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καρσλρούης, από το οποίο έλαβε τα εξής διπλώματα: Δίπλωμα Ορχηστρικής Μουσικής (Orchester Musik, 2003, με βαθμό 1*), Δίπλωμα Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης (Diplom "Künstlerische Ausbildung", με βαθμό 1*) και Δίπλωμα Σολίστα (Konzertexamen, 2006, με βαθμό 1*).

Έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία) με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως Ulf Hoelscher, Jean Sulem, Christian Euler, Martin Ostertag και David Geringas, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο. Επίσης, έχει ηχογραφήσει έργα για την ελληνική και τη γερμανική ραδιοφωνία (SWR) και έχει κέρδίσει πολλά βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Oρχήστρα Neue Philharmonia Hungarica στο Festival Ruhr, με τη Sinfonietta της Σόφιας στη Σόφια (Festival Salon des Arts NDK), με την Κρατική Ορχήστρα του Bacau της Ρουμανίας, με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την Baden Baden Jugendorchester, με το Ensemble Korrespondenzen Baden-Baden, με την Festival Orchester Euroclassic, με την Nürnberger Jugendorchester στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, με την Ορχήστρα του Φεστιβάλ στο 1ο Φεστιβάλ "Γ. Α. Παπαϊωάννου" και με την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας το 1994, στη συνάντηση Ορχηστρών Νέων στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Έχει κερδίσει το χρηματικό βραβείο του Ιδρύματος "Προποντίς", την υποτροφία "Γ. Α. Παπαϊωάννου", την υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αλέξανδρος Ωνάσης" και την υποτροφία "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει masterclasses με τους Wolfgang Jahn, Sebastian Schmidt, Sergej Kravchenko, Λεωνίδα Καβάκο, Charles Avsharian, Stephen B. Shipps, Taras Gabora, Sergej Stadler και το Κουαρτέτο Faure. Από το 1998 μέχρι το 2003 υπήρξε μαθητής του Στέλιου Καφαντάρη.

Τον Ιούνιο του 2010 υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Βοηθός Καθηγητή του Ulf Hoelscher στην ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ που διοργανώθηκε στην Ασπροβάλτα. Ο Γιάννης Κορμπέτης παίζει με ένα βιολί τού "Antonio Maria Lavazza", κατασκευής 1703.

Ο πιανίστας Θοδωρής Ιωσηφίδης ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και αποφοίτησε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης (Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο, τάξη Γιαννούλας Παπάζογλου). Συνέχισε τις σπουδές του στο Trinity College of Music του Λονδίνου, όπου ολοκλήρωσε το Bachelor in Music Performance με την ανώτατη διάκριση (BMus, First Class Honours).

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων με διακρίσεις (MΜus with distinction, MMusAcc), ως υπότροφος της Royal Scottish Academy of Music and Drama της Γλασκώβης (νυν Royal Conservatoire of Scotland), όπου εργάστηκε ως συνοδός κλασικού τραγουδιού για δύο χρόνια. Στη διάρκεια των σπουδών του μελέτησε με τους Yonty Solomon, Philip Fowke και Jonathan Plowright. Οι διακρίσεις του στη Μεγάλη Βρετανία περιλαμβάνουν πρώτα βραβεία στους διαγωνισμούς Ian Watt, Peter Lindsay Miller, καθώς και το RSAMD Bach Prize. Επίσης εκπροσώπησε κατόπιν διαγωνισμού την Ακαδημία της Σκωτίας στο Beethoven Intercollegiate Competition, που διεξήχθη στο Bluthner Centre του Λονδίνου.

Συνεργάζεται τακτικά με νέους συνθέτες, όπως ο Δημήτριος Σκύλλας και ο Nick Jones, που του έχουν αφιερώσει έργα τους. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες πρώτες εκτελέσεις, τόσο για σόλο πιάνο όσο και σε σύνολα. Ήταν ένας από τους 24 πιανίστες που πραγματοποίησαν τη μαραθώνια πρεμιέρα του οκτάωρης διάρκειας έργου On the road του Frederic Rzewski το 2006.

Ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου περιλαμβάνουν συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Εδιμβούργου και το Leeds Lieder Plus. Έχει εμφανιστεί σε πολλές σημαντικές αίθουσες στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στη Μεγάλη Βρετανία. Ενδεικτικά αναφέρονται το St. Martin-in-the-Fields στο Λονδίνο, το Blackheath Halls, το City Halls της Γλασκώβης, το Edinburgh Festival Centre, το Τown Hall του Ιnverness, ο Καθεδρικός του Knighton στην Ουαλία, το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Αετοπούλειο Κέντρο Χαλανδρίου.

Τα τελευταία 3 χρόνια συνεργάζεται με την βιολονίστα Eva Csengele Demeter, με την οποία έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλη τη Σκωτία, στο Birmingham και στο Λονδίνο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


Κάρτες γενικής εισόδου και εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014 10:11