Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 17:52

Ο Γκιέργκι Κόλα στην Κοζάνη, παρουσιάζει τους ''θρύλους της Αλβανίας''

Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών της Π.Ε. Κοζάνης και η Πνευματική Επιθεώρηση Κοζάνης "Παρέμβαση" σας προσκαλούν στην εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου "Η φωνή αφηγείται....Οι θρύλοι της Αλβανίας" που θα γίνει την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στις 19,00 στην αίθουσα του Λαογραφικού μουσείου Κοζάνης

που εικονογράφισε με το πινέλο του ο γνωστός Ζωγράφος Georgio Gjergj Kola.

Ο Γκιέργκι Kola γεννήθηκε στις 20/4/1966 στη Λέζα, Αλβανίας. Αφού τελειώσε το γυμνάσιο της χώρας του, σπούδασε στο Liceo ARTISTIKO "Prenke Jakova" στη Σκόδρα, όπου ως καθηγητές είχε τους γνωστούς ζωγράφους Angjelin Dodmasej και της Δανίας Jukniu,  εκεί αποφοίτησε με την υψηλότερη βαθμολογία. Συνέχισε τις σπουδές του για τη ζωγραφική pasando για τη μελέτη του Αγκίμ Ζαίμι γνωστός ζωγράφος, και στη σχολή Καλών Τεχνών στα Τίρανα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Γλώσσας και letterattura "Luigj Gurakuqi" Σκούταρι. Σταματήστε την εργασία και μελέτες για λόγους πολιτικής αστάθειας στην Αλβανία το 1991, μεταναστεύοντας στην Ελλάδα, όπου για 23 χρόνια έχει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα. Το 2005 μετακόμισε στην Ιταλία με την οικογένειά του. Σήμερα ζει στο Fano, με την συζυγό του και με τα δύο παιδιά του Ιλιριάνα και Sebastian. Συμμετέχει άμεσα σε εκθέσεις, πολιτιστικά κέντρα και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα και εχει στο βιογραφικό του περισσότερες από 35 συμμετοχές σε ομαδικές και 22 ατομικές εκθέσεις αρχίζουν με την Πινακοθήκη στο Σκούταρι, το 1985, η Γκαλερί Τεχνών στα Τίρανα χώρα το 1989 και συνεχίζοντας σε άλλες γκαλερί, μουσεία και ιδρύματα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Έτσι τα έργα του παρουσιάζονται και μπορεί να βρεθεί σε Αλβανία, Ελλάδα, Κύπρος, η Τουρκία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Αγγλία, τη Σουηδία, τη Ρωσία, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία, την Αργεντινή, ΗΠΑ, Καναδάς κ.λπ. .. Είναι ο συγγραφέας πολλών σημαντικών δημόσιων έργων που είχαν ένα ανώτατο όριο εκτίμησης όχι μόνο από τους απλούς ανθρώπους, αλλά και με συγκεκριμένες ειδικούς. Θα πρέπει να διορίσει το καλλιτεχνικό του έργο με ιστορικό και εθνογραφικό μουσείο Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Ιστορίας της Kozan στην Ελλάδα. Μπορούμε να αναφέρουμε μερικές από τις χώρες όπου αυτό δείχνει και είναι η καλλιτεχνική δημιουργικότητα του Gjerg Κόλα:
1 Gallery of Arts, Λέζα (Αλβανία) 2-Military Division, Αυλώνα (Αλβανία) 3-Country Historical Museum, Τίρανα (Αλβανία) 4-Η έδρα της Arcipescovo η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, Τίρανα (Αλβανία)
5-Λαϊκό Μουσείο Ιστορίας, Kozan (Ελλάδα) 6-Αντίσταση Μουσείο της Μακεδονίας, Burino (Ελλάδα) 7-City Hall Kozan (Ελλάδα) 8-δημοτικές συλλογή έργων τέχνης, Kozan (Ελλάδα) 9-Βιβλιοθήκη Kozan (Ελλάδα) 10-Μόνιμη έκθεση στο Radio Meli, Kozan (Ελλάδα) 11-Επισκοπείο Kozan (Ελλάδα) 12-Κλινική "Spinari" Kozan (Ελλάδα) 13-Paliograciona Μονή (Ελλάδα) 14-Μονή "Zonja Mari" Σιάτιστα (Ελλάδα) 15 -Monastero «San Paolo» Montagnia Σάντα (Ελλάδα) 16 σχολείο-TEE 2 Kozan (Ελλάδα) 17 Δημοτικό Σχολείο Number 1, Kozan (Ελλάδα) 18 Δημοτικό Σχολείο Number 5, Kozan (Ελλάδα) 19-Galleria "Μπέμπης" Kozan (Ελλάδα) 20-ξενοδοχείο "Νεφέλη" Kozan (Ελλάδα) 21-ξενοδοχείο "Έλενα" Kozan (Ελλάδα) 22-ξενοδοχείο "Κατερίνα" Kozan (Ελλάδα) 23-Teatro Comunale της Kozan (Ελλάδα) 24-Tv "Μακεδονία" Thessalonichi (Ελλάδα ) 25-Θέατρο του Tourist Complex "Hayat" Thessalonichi (Ελλάδα) 26-University "Αριστοτέλη" Thessalonichi (Ελλάδα) 27-Politecnio Πανεπιστήμιο Ksanthit (Ελλάδα) 28 Πανεπιστήμιο Γιάννενα (Ελλάδα) 29-Συλλογή έργων τέχνης ξένων συγγραφέων "Ερώτηση γεφυρών" proffessore Κωνσταντίνος Fotiadhis. Πανεπιστήμιο Thessalonichi, (Ελλάδα) 30-Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα (Ελλάδα) 31-Hotel "Κατερίνα" Αθήνα (Ελλάδα) 32-Galleria "Η κορνίζα" Αθήνα (Ελλάδα) 33-Tourist Complex "Imperial" Κρήτη (Ελλάδα) 34- Υπουργείο Πολιτισμού Κύπρος 35-Galleria "Lachmont" της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ ..
36-Μουσείο Τέχνης Νέα Υόρκη υ.δ.Α
37-ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ελληνική Εταιρεία του Πανεπιστημίου του Bristoli, την τεχνολογία σύνδεσης, USA. 38 με την Καθολική Εκκλησία », και Zoja Shkodres" New York, USA. 39-Ernesto Paleani Publishing House, Πέζαρο (Ιταλία).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 17:54