Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 11:26

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

 altΜε επιστολή του προς την υπουργό Υγείας ο βουλευτής του Ν. Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης ζητά την άμεση λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής στο Νοσοκομείο της Κοζάνης. Η επιστολή έχει ως εξής:
"Στο παιδιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Κοζάνης προβλέπονται τέσσερις (4) θέσεις Παιδιάτρων : μία (1) θέση Διευθυντή, και τρεις (3) Επιμελητών Β΄. Η τέταρτη θέση έχει συσταθεί με την τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου το έτος 2005. Οι δύο (2) από τις παραπάνω θέσεις ήταν καλυμμένες μέχρι το έτος 2008, οπότε και αποχώρησαν οι υπηρετούντες γιατροί, λόγω παραίτησής τους.
Κατά το έτος 2007 όπως και το 2010 ζητήθηκε και διενεργήθηκε η πρόσληψη επικουρικών παιδιάτρων, οι οποίοι όμως δεν απεδέχθησαν τον διορισμό τους. Το αίτημα του Νοσοκομείου παραμένει ενεργό στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου χωρίς να υπάρχει όμως ενδιαφερόμενος ιατρός για να διοριστεί.

 

Κατά το έτος 2008, μετά την παραίτηση του Παιδιάτρου - Επιμελητή Α΄, προκηρύχθηκε η κενή θέση τρεις (3) φορές και μέχρι σήμερα παραμένει κενή.

Σημειωτέον ότι κατά την τελευταία προκήρυξη (ως Επιμελητή Β΄) υπήρξε υποψηφιότητα αλλά ο ιατρός δεν αποδέχθηκε τον διορισμό του. Επίσης στο τέλος του έτους 2008 παραιτήθηκε η Παιδίατρος – Επιμελήτρια Β΄. Η κενωθείσα θέση προκηρύχθηκε δύο (2) φορές χωρίς ενδιαφέρον από υποψηφίους ενώ κατά την τελευταία προκήρυξη υπάρχει μία υποψηφιότητα ενδιαφερόμενου ιατρού. Η τρίτη θέση έχει προκηρυχθεί μία φορά και υπάρχουν δύο (2) ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι. Οι παραπάνω όμως θέσεις δεν μπορούν να αξιολογηθούν από τα αρμόδια συμβούλια κρίσης εφόσον το υπουργείο με ΔΥ1Δ/οικ.134591 έγγραφο του αναστέλλεται η λειτουργία των αρμόδιων συλλογικών οργάνων. Απαιτείται η άμεση αναστολή του απαγορευτικού καθώς και η ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμών από το υπουργείο που ο μέσος χρόνος που ολοκληρώνεται ένας διορισμός από αυτό είναι 4-6 μήνες. Η κενή θέση του Διευθυντή του τμήματος προκηρύχθηκε στις αρχές του 2009, υπήρξε μία υποψηφιότητα και βρίσκεται στο στάδιο διορισμού από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εκδοθεί η πράξη διορισμού. Σημειωτέον ότι ο ιατρός ήδη υπηρετεί στο νοσοκομείο εδώ και 20 έτη μετακινημένος από το ΚΥ Σιάτιστας. Το Παιδιατρικό τμήμα από το μήνα Νοέμβριο του έτους 2008 λειτουργούσε με την υποστήριξη τριών (3) Παιδιάτρων αποσπασμένων-μετακινημένων από τα Κέντρα Υγείας Σιάτιστας και Σερβίων δεδομένου ότι δεν υπηρετούσε παιδίατρος σε οργανική θέση του Νοσοκομείου. Οι αποφάσεις μετακίνησης πολλές φορές υπερέβησαν το νόμιμο χρονικό διάστημα των τριών (3) μηνών αλλά με προσωπική παρέμβαση του διοικητή οι παραπάνω ιατροί υποχρεώνονταν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο πέρα από την προσωπική τους άρνηση.

Με την υπ’ αριθμό 334/4-11-2009 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου και μετά από εισήγηση του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας προτάθηκε προσωρινάη αναστολήτης λειτουργίας του Παιδιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου, λόγω απουσίας και των τριών υπηρετούντων σ’ αυτό ειδικών γιατρών σε αναρρωτική άδεια. Με έγγραφο του Νοσοκομείου ζητήθηκε η έγκριση της αναστολής λειτουργίας από το Ε.Κ.ΕΠ.Υ./Π.Γ.Β.Ε. και τη Διοίκηση της 3ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας, των οποίων υπήρξε η σύμφωνη γνώμη. Με απόφαση του διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ στις 13-11-2009 μετακινήθηκαν δύο (2) παιδίατροι από την Θεσσαλονίκη οι οποίοι όμως και δεν δέχθηκαν να λειτουργήσουν το τμήμα και αποχώρησαν την ίδια ημέρα που παρουσιάστηκαν εφόσον δήλωσαν ότι ήταν αδύνατο να εφημερεύσουν για δεκαπέντε 15 ημέρες ο καθένας εφόσον και οι τρείς (3 ) αναρρωτικές ήταν πέραν του ενός μηνός. Επίσης απόφαση για μετακίνηση ενός παιδιάτρου από τα Γρεβενά δεν υλοποιήθηκε εφόσον ο ιατρός μετά την έκδοση της απόφασης πήρε αναρρωτική άδεια ενός (1) μήνα. Μετά την λήξη των αναρρωτικών αδειών και την άρνηση των δύο (2) παιδιάτρων να συνεχίσουν να επικουρούν την λειτουργία του παιδιατρικού τμήματος που συνοδεύτηκε από εξώδικα στην διοίκηση του νοσοκομείου για παράνομες μετακινήσεις το τμήμα λειτουργεί μόνον σε πρωινό ωράριο ως εξωτερικό ιατρείο με την παρουσία ενός ειδικού που θα καταλάβει και την θέση διευθυντή.

Απαιτείται

1. Η άμεση υπουργική απόφαση απόσπασης των δύο (2) παιδιάτρων από τα ΚΥ Σιάτιστας και Σερβίων ή άλλων νοσοκομείων .

2. Η λειτουργία μίας παιδιατρικής κλινικής στη Δυτική Μακεδονία εφόσον όλες οι κλινικές υπολειτουργούν λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού ( ένας Γρεβενά, ένας Πτολεμαΐδα, ένας Καστοριά).

3.Αναστολή του απαγορευτικού καθώς και η ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμών των επιλεγμένων ιατρών από το υπουργείο.

Με εκτίμηση,

Αθανασιάδης Αλέξανδρος

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κοζάνης

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 11:39