Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 11:15

Απάντηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιοβιοτεχνών ''για την Τροϊκα στην ΟΕΒ Κοζάνης

Μόνο ως απώλεια της ψυχραιμίας και αδυναμία αποδοχής της ετυμηγορίας των συναδέλφων μας μπορεί να χαρακτηριστεί το άρθρο που είδε το φως της δημοσιότητας πριν μερικές ημέρες, με την υπογραφή του Κου Γιάννη Σιδέρη. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το συνδικαλιστικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, αφού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έχει καταβάλλει τις τελευταίες τρεις τριετίες, για να αναδειχθεί σε εκπρόσωπο των οργάνων των επαγγελματιών της περιοχής μας στη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., στάθηκε αδύνατον να τα καταφέρει. Αιτία ήταν η σκληρή για τον ίδιο κρίση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών της περιοχής που για πολλοστή φορά τον κατέταξαν στο περιθώριο της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. Είναι πιθανό το γεγονός αυτό να επηρεάζει αρνητικά τον απολογισμό του για την τελευταία εκλογική διαδικασία, αφού για τα όσα ευφάνταστα αντιδημοκρατικά και αντιδεοντολογικά συμβάντα που περιγράφει η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Συγκεκριμένα και για να αποκατασταθεί η αλήθεια τα πράγματα έχουν ως εξής:

Το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του απερχόμενου οργάνου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 24-5-2011 με πλήρη σύνθεση, πήρε Ομόφωνη Απόφαση για Γενική Συνέλευση, γενικές εκλογές και εκλογή εφορευτικής επιτροπής.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 30-5-2011. Με παρουσία το 76% των εγγεγραμμένων (σε σύνολο 46 παραβρέθηκαν 35). Πάρθηκε Ομόφωνη Απόφαση για έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού και έγινε εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής για τις επερχόμενες εκλογές.

Στην εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στις 6-6-2011 με παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, σε σύνολο εγγεγραμμένων 46 ψήφισαν οι 43 οι οποίοι όλως παραδόξως για το Κο Σιδέρη φαίνεται πως δεν ήταν ικανός αριθμός που διασφαλίζει την απόλυτη και πλήρη ενημέρωση του συνόλου των συναδέλφων που είχαν δικαίωμα ψήφου. Βέβαια είναι περιττό να σημειωθεί ότι ο Κος Σιδέρης συμμετείχε σε μονοπρόσωπο ψηφοδέλτιο.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. ήταν 41-2 και για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε ήταν 38-5.

Από τα παραπάνω στοιχεία γίνεται φανερό ότι ο Κος Σιδέρης μάλλον αντιλαμβάνεται με ανεξήγητο τρόπο τον ορισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και την έκφραση της ελεύθερης βούλησης των εκλογέων. Δικαίωμά του είναι να παραμένει προσηλωμένος σε ιδεολογικές και συνδικαλιστικές πρακτικές που αντιστοιχούν σε ισχνή και αμελητέα απήχηση στο λαϊκό έρεισμα. Ίσως αυτό να αποτελεί και την μόνη διέξοδο στο τέλμα που οδήγησε τη συνδικαλιστική του παράταξη.

Δεν έχει όμως το δικαίωμα να χαρακτηρίζει και μάλιστα δια του τύπου, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων μας με όρους όπως «Γκεμπελικές μέθοδοι», δημιουργώντας αισθήματα οργής και αγανάκτησης για τον κατήφορο που επέλεξε να ακολουθήσει. Λυπούμαστε ειλικρινά για το επίπεδο του συνδικαλιστικού λόγου που επέλεξε. Παρόλο που οι ιδιότητές μας, μας απαγορεύουν να προβούμε σε χρήση μέσων που δεν συνάδουν με τον ρόλο μας, επιφυλασσόμαστε για τις ενέργειές μας σε περίπτωση που εξακολουθήσει να κάνει χρήση τέτοιων χαρακτηρισμών. Κατά τα άλλα «να ναι γερός και να τον χαιρόμαστε»._

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 11:19