Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 17:21

ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ 26η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8-10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η Κοινότητα Ανιχνευτών Προσκόπων Κοζάνης στην 26η Π.Α.Π.Ε.Οι Πρόσκοποι Κοζάνης, συμμετείχαν με την κοινότητα των ανιχνευτών τους (δλδ. παιδιά ηλικίας 15-18 ετών) στην 26η Π.Α.Π.Ε. (Παννελήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση) με την συμμετοχή 1.200 και πλέον εφήβων απ’ όλη την Ελλάδα. Σε μια δράση που μεταξύ άλλων υπήρχαν εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια Ελληνικού Προσκοπισμού. Τα παιδιά παρουσίασαν στους συνομίλικους τους απ’ όλη την Ελλάδα μία εργασία που είχε να κάνει με την σχέση ενέργειας και περιβάλλοντος, του πως έχει η κατάσταση με το ενεργειακό και αναπτυξιακό τοπίο της Δυτικής Μακεδονίας και μερικούς έξυπνους τρόπους μέσα από τους οποίους μπορούμε όλοι μας να συμβάλουμε στην εξοικονόμηση ενέργειας. Για την πολύτιμη συμβολή τους στις διεργασίες προκειμένου να καταλήξουμε στην παραπάνω έρευνα ευχαριστούμε την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης και τον κ. Λάζο Τσικριτζή. Στο φόρουμ των παιδιών συζητήθηκαν πολλά προβλήματα που απασχολούν τους σημερινούς έφηβους όλης της χώρας, οι οποίοι κατέληξαν στην παρακάτω διακύρηξη σαν αποτέλεσμα των εργασιών του φόρουμ. Με λόγο εφηβικό, με λόγο τόσο απλό αλλά και γεμάτο συνάμα, από τους έφηβους Έλληνες Προσκόπους λοιπόν, για την κοινωνία μας σύσσωμη:

100 χρόνια Ελληνικού Προσκοπισμού"Οι ανιχνευτές της 26ης Π.Α.Π.Ε., δεν θα μπορούσαν να μείνουνε αδιάφοροι απέναντι σ’ ένα θέμα που καθημερινά συζητιέται ολοένα και περισσότερο γύρω μας και δεν είναι άλλο από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται και πρέπει να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες στη χώρα μας. Η κατάσταση είναι πλέον δεδομένη. Εκατοντάδες χιλιάσες μετανάστες επέλεξαν την χώρα μας για πατρίδα τους. Ανεξαρτήτως αν είναι πολιτικοί, οικονομικοί ή ακόμα και περιβαλλοντικοί πρόσφυγες, την πολυπολιτισμικότητα αυτή που προκείπτει πρέπει να την κάνουμε κτήμα μας, να την βάλουμε δίπλα μας και όχι απέναντι μας. Αυτός εδώ ο τόπος, η Ελλάδα μας, είναι ένας τόπος που διάβα των αιώνων τίμησαν με το πέρασμα τους πολλών λογιών πολιτισμοί και φυλές και από τα 4 σημεία του ορίζοντα. Όλοι συντάχθηκαν, όλοι εντάχθηκαν και με κύρια αξία τους τον αμοιβαίο σεβασμό της διαφορετικότητας αλλά και των δικαιωμάτων του καθενός, φτιάξαμε μια πατρίδα, μια Ελλάδα, για την οποία όλοι είμαστε υπερήφανοι. Το να αρνούμαστε αυτή την διαδικασία, του σεβασμού της διαφορετικότητας και τον πολιτισμό όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων, είναι σαν να αρνούμαστε το πως φτάσαμε σήμερα μέχρι εδώ, το πως πετύχαμε όλα αυτά για τα οποία σήμερα είμαστε υπερήφανοι, είναι σαν να αρνούμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό, σαν να βάζουμε απέναντι μας την ίδια μας την ιστορία κι αυτό δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με τους άλλους, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν άλλοι. Είναι κάτι που έχει να κάνει με τον καθένα μας ξεχωριστά, είναι κάτι που έχει να κάνει με όλους μας, είναι κάτι που έχει να κάνει με το τί κοινωνία θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές. Να έχουμε πάντα στο μυαλό μας εκείνο το στίχο της υπόσχεσης μας που λέει να βοηθούμε πάντα κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση. Ας επιλέξουμε να γίνουμε μέρος μιας λύσης και όχι μέρος ενός προβλήματος.

Οι ανιχνευτές της 26ης Π.Α.Π.Ε."

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε και το blog των Ανιχνευτών Προσκόπων Κοζάνης στο: http://anixneutes.wordpress.com/

{vimeo}10952132{/vimeo}

{vimeo}10897287{/vimeo}
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 18:59