Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 10:37

ΚΚΕ: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ.

altΣε καλοστημένο αποπροσανατολισμό εξελίχθηκε εκπομπή σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό με προσκεκλημένους τον αντιπρόεδρο του ΤΕΙ, τον πρώην πρόεδρο και τον πρόεδρο των εκτάκτων του Ιδρύματος.

Την στιγμή που η εργατική τάξη τα λαϊκά στρώματα δέχονται λυσσασμένη επίθεση στα δικαιώματα τους(αύξηση φορολογίας, μείωση μισθών, περικοπή επιδομάτων) όταν η υγεία και η παιδεία είναι ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα ,τη στιγμή που έχουν εξαγγελθεί ακόμα σκληρότερα μέτρα οι παραπάνω δεν βρήκαν λέξη να αναφέρουν. Ούτε λέξη δεν ακούστηκε για δεκάδες εργαζόμενους στους εργολάβους( καθαριότητα, εστίαση, τεχνικό προσωπικό) που εργάζονται με μισθούς πείνας.

Το ζήτημα των εκτάκτων έγινε αντικείμενο αισχρής σκανδαλολογίας. Βροχή τηλεφωνικών παρεμβάσεων και μηνυμάτων με περιπτώσεις εκτάκτων που δεν «πατάνε» στα μαθήματα, που δεν έχουν προσόντα και έχουν «βύσμα». Στόχος είναι να ανακαλυφθεί ένα ακόμα «ρετιρέ» και εστίες διαφθοράς .Ψάχνουν να βρουν πάτημα για να προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερες περικοπές μισθών ,ωρών κτλ. Το αποκορύφωμα της κατάντιας ήταν η παρέμβαση τηλεθεατή ο οποίος κατήγγειλε το γεγονός ότι εργάζεται γυμναστής στο ΤΕΙ, αντί να καταγγείλει το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός στο Ίδρυμα. Αποκρύπτουν το γεγονός, που δεν είναι τυχαίο, ότι η πλειοψηφία είναι έκτακτοι γιατί είναι πιο φτηνοί, ευέλικτοι, με ότι συνέπειες έχει αυτό για το εκπαιδευτικό τους έργο.

Επικεντρώθηκαν στο αν έχουν οι όχι οι Δημόσιοι υπάλληλοι δικαίωμα να διδάσκουν στο ΤΕΙ. Στόχος να στρέψουν τμήματα των εργαζομένων ενάντια σε άλλα. Στο ίδιο τροπάρι και η παρέμβαση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας ο οποίος πρότεινε να μην έχουν αυτό το δικαίωμα ,χωρίς να κάνει λόγο για ελευθέρους επαγγελματίες (δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς, λογιστές) που κάνουν μάθημα. Πατάνε στην ανάγκη των νέων για εργασία και προωθούν τη λογική του διαίρει και βασίλευε που εξυπηρετεί την πολιτική που εφαρμόζεται. Η παραπάνω πρακτική δεν είναι τυχαία .Είναι πλήρως εναρμονισμένη με την τακτική της Κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στο ΤΕΙ δέχονται στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.

Οι προτάσεις που ακουστήκαν από όλες τις πλευρές εναρμονίζονται απολύτως με τη πολιτική που εφαρμόζεται στα Ιδρύματα. Συμφωνούν με την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Οι δημοσιογράφοι υμνούσαν την «αξιολόγηση» και τη σύνδεση του ΤΕΙ με τη αγορά. Λες και η κατάσταση στην οποία φτάσαμε δεν είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής. Η ιδέα για να σχεδιάσει το τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού περίπτερο για εκθέσεις είναι το όνειρο του κάθε καπιταλιστή. Η γνώση για τις επιχειρήσεις και όχι για τις ανάγκες του λαού. Δεν μας δημιουργεί εντύπωση που οι απόψεις αυτές εκφράζονται από το χώρο της « ευρύτερης αριστεράς ».

Ως λύση στα προβλήματα παρουσιάστηκαν τα νέα μέτρα που «θα βάλουν τάξη». Μια τάξη η οποία θα βιώσει βαθιά στη τσέπη του ο εργαζόμενος. Ένα τέτοιο πολυνομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή από την Υπουργό Παιδείας που με τον Καλλικράτη βάζουν ταφόπλακα στο δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου.

Διοίκηση του ΤΕΙ, συνδικαλιστικές ηγεσίες , δημοσιογράφοι , συντονισμένα συμμετέχουν στον αποπροσανατολισμό της εργατική τάξης και του λαού. 

Καλούμε τους εργαζόμενους του ΤΕΙ , την εργατική τάξη συνολικά και τα άλλα λαϊκά στρώματα να τους γυρίσουν την πλάτη.

Εκτός από το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα μονοπώλια υπάρχει και ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί το λαό. Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων., που μπορούμε να ανοίξουμε με ένα ισχυρό λαϊκό Μέτωπο πάλης και ανατροπής.

Να δώσουμε τη δική μας απάντηση με τη συμμετοχή στην απεργία που κήρυξε το ΠΑΜΕ στις 21 – 22 Απριλίου. Όλοι στην συγκέντρωση την Πέμπτη 22 Απριλίου στη Κεντρική πλατεία Κοζάνης.

 

ΚΟ ΑΕΙ-ΤΕΙ Κοζάνης του ΚΚΕ

 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 10:39