Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 11:59

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

altΕργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Νέοι και Νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί σε Παλλαϊκό ξεσηκωμό. Με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης στις 15.4.2010, κατακρεουργείται ότι είχε απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Κανείς δε μένει στο απυρόβλητο, είτε παλιός, είτε νέος ασφαλισμένος, καθώς και οι συνταξιούχοι. Στόχος τους είναι η απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους από εισφορές και υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μας θέλουν λιγότερα χρόνια συνταξιούχους, μας θέλουν να ζούμε με συντάξεις ακόμα πιο χαμηλές απ΄ αυτές που ήδη παίρνουμε. Μας θέλουν να είμαστε φτηνότερο λάδι για τις μηχανές παραγωγής υπερκερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Βάζουν τους συνταξιούχους να καταβάλλουν έκτακτη εισφορά (πρώην ΛΑΦΚΑ) για να πληρώσουν τα σπασμένα από τη λεηλασία των ταμείων που υπέστησαν από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.

Αυτά είναι μόνο μια γεύση από το αντιασφαλιστικό τερατούργημα το οποίο θα έχει συνέχεια με επόμενη φάση την απαλλαγή των εργοδοτών από τις εισφορές και τον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Κανείς δε μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος. Αφορά το παρόν και το μέλλον των νέων γενιών. Αφορά την αξιοπρέπεια των συνταξιούχων. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για το σύνολο των εργατικών – λαϊκών οικογενειών. Καμία αναμονή. Καμιά εμπιστοσύνη στις ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, οι οποίες βλέπουν μόνο «ασάφειες».

Καλούμε την εργατική τάξη να μετάσχει μαζικά – μαχητικά στην απεργία που έχουν προκηρύξει συνδικάτα – ομοσπονδίες – εργατικά κέντρα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία στις 21 και 22 του Απρίλη με συγκέντρωση την Πέμπτη 22.04 στις Κεντρικές Πλατείες Κοζάνης και Πτολεμαΐδας στις 10:30 το πρωί.

Η Γραμματεία Ν. Κοζάνης του Π.Α.ΜΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 12:02