Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 15:04

Η ΝΑΝΟΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ & ΤΗΝ ΑΘΗΡΩΜΑΤΩΣΗ

nanotexnologiaΜε πέντε διαφορετικά επιστημονικά στρογγυλά τραπέζια όπου θα συζητηθούν όλα τα νεότερα δεδομένα στη Νανοϊατρική και τις αναγεννητικές μεθόδους σύγχρονης τεχνολογίας η Νανοτεχνολογία προσεγγίζει την Ιατρική. Ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο κλάδος της

αναγεννητικής ιατρικής όπου μέσω των τεχνικών της νανοτεχνολογίας προκαλείται τεχνητή αναγέννηση χόνδρου. Αυτή η μέθοδος στην οποία προσβλέπει το ερευνητικό σχέδιο ΝΑΝΟΑΡΘΡΟΧΟΝΔΡΟΣ το οποίο συντονίζει το ΑΠΘ, είναι πολλά υποσχόμενη στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας παγκοσμίως.
Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται μία ακόμη συνάντηση με θέμα την Αναγεννητική Ιατρική και πιο συγκεκριμένα τον ρόλος της στην αντιμετώπιση της εκφυλιστικής οστεοαρθρίτιδας, ενώ ξεχωριστή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ ειδικών για να συζητηθούν δύο ακόμη σοβαρά ζητήματα αιχμής όπως «η Νανοϊατρική στην κλινική πράξη» όπου θα αναλυθούν οι εφαρμογές της Νανοϊατρικής στο πεδίο των καρδιαγγειακών νόσων, του καρκίνου, των νευροεκφυλιστικών παθήσεων, του διαβήτη κτλ αλλά και τα κλινικά αποτελέσματα στη νανοϊατρική μέσα από τις πιο πρόσφατες μελέτες νανοτοξικότητας.
Όπως εξηγεί η επιστημονικά υπεύθυνη για το θέμα Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη στην πρώτη επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Nanomedicine σε συνεργασία με την Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδας θα συζητηθεί αναλυτικά πώς η Νανοϊατρική συμβάλει στη διάγνωση και θεραπεία της ευάλωτης αθηρωματικής πλάκας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.nanotexnology.com ή να απευθυνθούν στη Γραμματεία του Συνεδρίου ARTION Conferences & Events στα τηλ: 2310 257813 (γραμμή Nanotexnology), 2310 252330, φαξ: 2310 272276 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 15:37