Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012 18:07

Ο δρόμος για το Ευ ζην

eytyxiaΌλοι έχουμε δικαίωμα να επιθυμούμε μία καλύτερη ζωή και να ονειρευόμαστε. Άλλωστε κάθε μέρα βιώνουμε αλλαγές και είναι στο χέρι μας να δούμε την θετική τους πλευρά. Η ζωή είναι γεμάτη ανατροπές και σίγουρα γεμάτη εκπλήξεις. Ας ανοίξουμε λοιπόν τα φτερά μας και ας διεκδικήσουμε το καλύτερο για εμάς. Και να πως...

1. Βάζοντας στόχους.

Ας κάνουμε έναν απολογισμό της ζωής μας και ας αποφασίσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε απ' αυτήν. Τι επιθυμούμε βαθειά μέσα μας αλλά αρνούμαστε να το παραδεχτούμε και το αποφεύγουμε. Ας εξετάσουμε τα όνειρα μας και ας βρούμε πόσο ρεαλιστικά είναι και πόσο πραγματοποιήσιμα. Ας καταγράψουμε τους στόχους μας και ας αποφασίσουμε ποιοι στόχοι είναι οι πιο σημαντικοί για εμάς. Στη συνέχεια, ας αποφασίσουμε ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να τους πετύχουμε και ας καταγράψουμε τα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε. Κατόπιν ας παρακολουθήσουμε την πρόοδό μας σε καθημερινή βάση γράφοντας σε ένα ημερολόγιο. Ας ορίσουμε ανταμοιβές για τον εαυτό μας όταν καταφέρνουμε να πραγματοποιήσουμε κάποιους απ' αυτούς τους στόχους και ας συνεχίσουμε την θετική μας πορεία!

2. Ας είμαστε θετικοί.

Η θετική σκέψη χρειάζεται δουλειά και προσπάθεια. Το να την διατηρούμε όμως θα μας βοηθήσει να ξεπερνάμε εμπόδια και να αντιμετωπίζουμε τις όποιες δυσκολίες ευκολότερα και να βρίσκουμε την ευτυχία σε μικρά καθημερινά πράγματα. Ο ενθουσιασμός είναι μεταδοτικός οπότε καλό θα ήταν να περιτριγυριζόμαστε από θετικούς και ενθουσιώδεις ανθρώπους και όχι από μίζερους και πεσιμιστικούς. Ας αποφύγουμε όσο περισσότερο γίνεται την αρνητική κριτική τόσο από τους άλλους όσο και απ' τον εαυτό μας. Ας κάνουμε φιλοφρονήσεις στον εαυτό μας όταν καταφέρνουμε κάτι που μας κάνει να νιώθουμε περήφανους. Και ας καταγράψουμε τα θετικά μας στοιχεία σε μία λίστα και ας τα χρησιμοποιούμε όταν νιώθουμε πεσμένοι και αγανακτισμένοι! Δεν χρειάζεται κανείς να μας πει πόσο καλοί είμαστε... παρά μόνο ο εαυτός μας!

3. Ας είμαστε υγιείς.

Νους υγιής εν σώματι υγιεί, έλεγαν οι πρόγονοι μας και έχουν δίκιο. Όταν είμαστε υγιείς μπορούμε να απολαύσουμε καλύτερα την ζωή μας. Αν δεν φροντίσουμε εμείς τον εαυτό μας, δεν θα το κάνει κανείς για εμάς. Και αν αρρωστήσουμε τότε δεν θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τίποτα στον εαυτό μας αλλά ούτε στους ανθρώπους που αγαπάμε. Καλό θα ήταν να γραφτούμε σε ένα γυμναστήριο, ή να κάνουμε yoga ή ποδήλατο με τους φίλους ή περπάτημα ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει. Αρκεί να προσφέρουμε στον εαυτό μας ευχαρίστηση αλλά και υγεία μαζί.

Οπότε τι λέτε; Μπορούμε να αποκτήσουμε μία καλύτερη ζωή; Στο χέρι μας είναι!

πηγή-olakala.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012 18:11