Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 13:22

13 ιατρικά λάθη στοίχισαν τη ζωή του μωρού από την Κοζάνη

nosokomeiovereiaΔεκατρία λάθη γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο της Βέροιας αλλά και στο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, διαπιστώνουν οι επιθεωρητές Υγείας στο πόρισμά τους, για τον θάνατο βρέφους 13 μηνών από την Κοζάνη τον περασμένο Μάρτιο...

Ο μικρός Γιάννης από την Κοζάνη είχε παρουσιάσει συμπτώματα γαστρεντερίτιδας έπειτα από εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας, αλλά δεν μπορούσε να του παρασχεθεί βοήθεια στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου η Παιδιατρική ήταν κλειστή ελλείψει γιατρού, ούτε σε αυτό της Πτολεμαΐδας, όπου ο μοναδικός παιδίατρος δεν εφημέρευε. Έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαγνώστηκε γαστρεντερίτιδα.
Το μωρό παρουσίασε δύσπνοια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, κι από εκεί την επόμενη μέρα στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας εντοπίζει τα λάθη πρωτίστως στο νοσοκομείο Βέροιας και δευτερευόντως στο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης. Διαπιστώνονται 13 λάθη και παραλείψεις του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας.

Μεταξύ αυτών αναφέρεται πως δεν του χορηγήθηκε ορός και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη χωρίς φλεβική γραμμή και αφυδατωμένο, ενώ δεν επιχειρήθηκε ούτε η προληπτική χορήγηση αντιβίωσης, έστω και την τελευταία στιγμή, όπως τονίζεται. Στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων καταλογίζεται η καθυστέρηση μεταφοράς του στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου με υποψία εξελισσόμενης σηπτικής καταπληξίας.

Το πόρισμα, που συνέταξε ο επιθεωρητής Υγείας Γ. Μαλακώζης, θα διαβιβαστεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει προκαταρκτική έρευνα έπειτα από μήνυση των γονέων του μωρού για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

 

πηγη:http://www.healthview.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012 13:27