Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010 17:22

ΜΕ ΟΣΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟ Ν. Κοζάνης

Γράφτηκε από τον

 

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

Κάποιοι, πολύ συγκεκριμένοι, αυτοδιοικητικά στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες, που εμπλέκονται εκ των πραγμάτων,  είτε θεσμικά,  είτε διαδικαστικά, σε όσα βλέπουν τελευταία το φώς της δημοσιότητας, πρέπει να σκήσουν με απόλυτη συνέπεια τον ρόλο τους. Και αυτό από στοιχειώδη σεβασμό στους πολίτες πού τούς εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους. (αφορά το πολιτικό προσωπικό)

Αλλιώς, με την σιωπή τους παρέχουν διαβατήριο «ελευθέρας» για διαιώνιση ανάλογων φαινομένων και καταστάσεων. Τα γεγονότα και οι ιστορίες των τελευταίων ημερών που είδαν το φώς της δημοσιότητας είναι το κύριο θέμα, σχολίων, καυτών κουτσομπολιών, ακόμη και σατυρικών εκδοχών της πραγματικότητας,  λόγω και των ημερων πού διανύουμε.

Ας σοβαρευτούμε όλοι μας. Το ζητούμενο είναι άλλο, εάν εφαρμόζεται η νομιμότητα η όχι. Και δυστυχώς αυτό ανέδειξε η αγωγή του επιχειρηματία κατά  του νομάρχη Κοζάνης Γ. Δακή που αποκάλυψε το TOP Channel και για την οποία έχει ορισθεί δικάσιμος τον Οκτώβριο του 2010. Δηλαδή μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, είκοσι ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη νέων αυτοδιοικητικών αρχόντων. Χωρίς την αγωγή του επιχειρηματία τα γεγονότα θα είχαν περισσότερο γαργαλιστικό ενδιαφέρον με επίκεντρο τον νομάρχη, τούς δύο καταγγέλοντες και βεβαίως την παράταξη της πλειοψηφίας στο νομαρχιακό Συμβούλιο.

Για αυτό είναι ανάγκη, επιβάλλεται από τις συνθήκες, να ασκήσουν το ρόλο τους, η αντιπολίτευση στο νομαρχιακό συμβούλιο, οι ελεγκτικοί  μηχανισμοί του κράτους και εάν προκύψουν ευθύνες, παραλήψεις ή παρανομίες που ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον, το λόγο να έχουν τα αρμόδια δικαστήρια.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 15:54
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.