Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013 22:15

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ

Γράφτηκε από την

της Δήμητρας Σωτηριάδου

Τακτική θεωρείται ακόμα από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας η συντήρηση της σαπίλας του συστήματος και  σε πολλά επίπεδα παίζονται εκβιασμοί ενώ όσοι  έχουν μάθει να λειτουργούν..

παράπλευρα στα όρια του συστήματος (άνθρωποι της διπλανής πόρτας) κάνουν τα πάντα ακόμα και πολιτικές κωλοτούμπες για να συνεχίζουν να γλείφουν  από το μέλι, έτσι γλυκό είναι  το χρήμα που ρέει στα χέρια τους και αυτήν την περίοδο της κρίσης.

Ποιος πιστεύει ότι θα μπει τάξη στη δημόσια υγεία;Ποιος πολιτικός όλων των περιόδων της παρακμής της χώρας τόλμησε να τιμωρήσει μεγαλογιατρούς διευθυντάδες νοσοκομείων που επί χρόνια έπαιρναν μίζες από τα υπερκοστολογημένα υλικά;

Διευθυντές κλινικών δημόσιων νοσοκομείων πριν από λίγο καιρό με περίσσιο θράσος εκβίαζαν όχι τον υπουργό υγείας για το σχέδιο της συγχώνευσης νοσοκομείων που ετοιμάζεται να εφαρμοστεί αλλά την κυβέρνηση, λέγοντας έξω από το γραφείο του προηγούμενου υπουργού.

"έτσι και μου κλείσει το μαγαζί, 1.500 θα στείλω στη Χρυσή Αυγή. Και ξέρετε η πελατεία αυτών των γιατρών είναι και εκτός ορίων της Αθήνας. Μπορούν να πείσουν πολλούς πελάτες  τους από την περιφέρεια.

Σε κάθε επίπεδο, σε  αυτές τις ιστορικές στιγμές της κρίσης που ζει η χώρα, παίζονται εκβιασμοί.

Εκβιασμοί για την πελατεία κάποιων. Εκβιασμοί για τα χρήματα, τα μαύρα, που συνεχίζουν να μπαίνουν στις τσέπες κάποιων.

Και δυστυχώς σ'αυτά τα χρόνια της κρίσης και της εξαθλίωσης υπάρχει κόσμος που δε βλέπει με καλό μάτι τις προσπάθειες ανατροπής του σάπιου συστήματος. Γιατί άραγε; γιατί του χαλάνε την ησυχία και την προσπάθεια να κινηθεί παράπλευρα και παράνομα για να παρκάρει κάπου το πρόβλημά του.

Εσείς βλέπετε και ακούτε από τις τηλεοράσεις δακρύβρεχτα ρεπορτάζ για  εξαθλιωμένους άνεργους πολίτες που αναγκάζονται και  παίρνουν τους γονείς τους από τα γηροκομεία και τα ιδρύματα (όπου όμως με μεγάλη άνεση τους είχαν παρκάρει τόσα χρόνια) για να καρπώνονται οι ίδιοι την σύνταξή τους. Δε σας λένε όμως τη συνέχεια.

Πρόκειται για τους ίδιους πολίτες που επί χρόνια παρκάρουν με τον ίδιο τρόπο τα παιδιά τους στα σχολεία χωρίς να δείχνουν κανένα ενδιαφέρον. Παρκάρουν γενικώς το πρόβλημά τους όπου μπορούν. Και βέβαια  όσοι έχουν μάθει στο παρκάρισμα των προβλημάτων  δεν ασχολούνται  με τη φροντίδα των ηλικιωμένων γονιών τους στο σπίτι.

Παίζεται και σε αυτό το επίπεδο ο εκβιασμός. Οσοι έχουν πρόσβαση σε  μεγαλογιατρούς, διευθυντές κλινικών - φακελλάκηδες- παίρνουν μια διάγνωση και σε μέρες εφημερίας κάνουν τις εισαγωγές των ηλικιωμένων  στις κλινικές. Από τις αρχές του καλοκαιριού πολλές κλινικές έχουν γεμίσει από ηλικιωμένους που τους έχουν παρκάρει τα παιδιά τους,για να κάνουν ευχάριστα τις διακοπές τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013 22:23
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

Η Δήμητρα Σωτηριάδου σπούδασε δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο Ιταλίας και από το 1985 εργάστηκε κύρια στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση της χώρας μέχρι την περιβόητη περίοδο του μνημονίου, όπου επέλεξε την προσωπική αξιοπρέπεια από την "ερασιτεχνική" μέθοδο της κατάργησης συλλογικής σύμβασης με τίμημα βέβαια την απόλυση.
Κατά της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, τα οποία επέβαλαν τα μνημόνια στη χώρα ως μονόδρομο, είναι ιδρυτικό μέλος της κίνησης Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για τη διαγραφή του χρέους. Υποστηρικτής της διαχείρησης του ελεύθερου χρόνου, είναι μέλος της εικαστικής ομάδας "Σκούνα και αερικά" κατασκευάζοντας και εκθέτοντας χειροποίητα καράβια από φυσικά υλικά.Και επειδή καράβι δεν είναι μόνο ταξίδι αλλά  "κόντρα" στο κύμα, μεταφέρει στα αμπάρια τους μηνύματα, σκέψεις, ανησυχίες ασυμβίβαστων με κάθε μορφή εξουσίας ανθρώπων.