Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 17:03

Καμπάνα 2,8 εκ € απο το ΣΔΟΕ στην ΔΕΥΑ του Δήμου Γρεβενών

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

To vetonews παρουσιάζει μιά ακόμη υπόθεση που ταλάνισε το δημόσιο βίο της περιφέρειας τα τελευταία τρία χρόνια. Το σκάνδαλο με τα εικονικά και πλαστα τιμολόγια στην ΔΕΥΑ του Δήμου Γρεβενών.

Τα πρόστιμα που βεβαίωσε ο Οικονομικός έλεγχος πού είχε ξεκινήσει

από το ΣΔΟΕ ανέρχονται στο ποσό των 2,8 εκ €. Πριν από μερικές ημέρες έφθασε στο Δήμο Γρεβενών με δικαστικό Επιμελητή έγγραφο της ΔΟΥ Κοζάνης που βεβαιώνει τα παραπάνω πρόστιμα. Η Δημοτική Επιχείρηση έχει περιθώριο 35 ημερών προκειμένου να προσέλθει στην ΔΟΥ για τον απαραίτητο διακανονισμό της οφειλής. Το Vetonews έθεσε υπ'οψιν του δημάρχου Γρεβενών το θέμα και ο κ. Δ. Κιουπτσίδης παραδέχθηκε ότι ''το ποσό που έχει βεβαιωθεί ανέρχεται στα 2,8 εκ € αλλά σημείωσε ότι από την πλευρά της η δημοτική αρχή αμφισβητεί ορισμένα από τα πρόστιμα που αφορούν εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί και τις οποίες έχουν εκτελέσει τοπικοί προμηθευτές και επαγγελματίες για λογαριασμό της ΔΕΥΑΓ''. Επίσης σημείωσε ότι ''θα υπάρξει προσφυγή για ορισμένα από τα πρόστιμα''. Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ''παρότι εζητήθη από την ΔΕΥΑΓ να τους δώσουν τα τιμολόγια προκειμένου να δώσουν την δική τους εξήγηση το ΣΔΟΕ δεν τα έστειλε''.

Η υπόθεση του Δήμου Γρεβενών είναι από τις πρώτες στην οποία ολοκληρώνεται ο έλεγχος και μπαίνουν τα πρόστιμα, ενώ όπως φαίνεται στην υπόθεση θα υπάρξει και δικαστική εξέλιξη αφού ορισμένα από τα παραπτώματα στα οποία εμπλέκονται στελέχη της δημοτικής επιχείρησης έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.
Το σκάνδαλο στο δήμο έχει δημιουργήσει διχαστικό κλίμα στους κόλπους της τοπικής ΝΔ, με δύο κορυφαία στελέχη της να ερίζουν δημόσια με σκληρές προσωπικές αναφορές για το θέμα. Είναι ο πρώην δήμαρχος Γρεβενών Γ. Νούτσος στον οποίο έσκασε στα χέρια του η υπόθεση και στον νυν δήμαρχο Δ. Κιουπτσίδη που θα αναλάβει να την διαχειριστεί.
Το σκάνδαλο στην ΔΕΥΑΓ του Δήμου Γρεβενών ήρθε στο φώς της δημοσιότητας μετά την αναφορά που έκανε στον τοπικό Εισαγγελέα τον Ιανουάριο του 2010 ο τότε δήμαρχος της πόλης Γιώργος Νούτσος. Μάλιστα την ίδια χρονική περίοδο ο κ. Νούτσος ζήτησε με έγγραφο του από την Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας την παρουσία και τον έλεγχο των Οικονομικών επιθεωρητών και την εμπλοκή του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για τον έλεγχο της δημοτικής επιχείρησης. Ο έλεγχος που ολοκληρώθηκε κράτησε σχεδόν δυόμιση χρόνια και εντόπισε δεκάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια και πληθώρα παραπτωμάτων που παραβιάζουν το κώδικα βιβλίων και στοιχείων. Το σκάνδαλο της ΔΕΥΑΓ Γρεβενών μαζί με τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί εις βάρος των ιδιωτών που συμμετείχαν στο κόλπο ξεπερνά τα 4,5 εκ.

Επίσης εκκρεμεί η ολοκλήρωση της υπόθεσης με τον έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί απο τον ΣΔΟΕ στην ΑΝΓΡΕ Αναπτυξιακή Εταιρία Γρεβενών η οποία ανήκε στην παλιά Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όπου τελευταίος Νομάρχης ήταν ο νύν Δήμαρχος Δημοσθένης Κιουτσίδης.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 18:14
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Namaskar namaste’ Δεν μπορώ να τω κάνω »