Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 19:49

ΓΡΕΒΕΝΑ: Προφυλακιστέος ο Β. Σπάτας, με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ο πρώην δήμαρχος Γρεβενών Γ. Νούτσος

Γράφτηκε από τον

Upd του Σπύρου Κουταβα             

Σεισμός στα Γρεβενά μετά τις διώξεις για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που άσκησε η δικαιοσύνη στον πρώην δήμαρχο της πόλης τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΓ και ένα διευθυντικό στέλεχος του Δήμου.

 Με την προφυλάκιση του πρώην διευθυντή της ΔΕΥΑΓ του Δήμου Γρεβενών Βασίλη Σπάτα για το σκάνδαλο με τα πλαστά και τα εικονικά τιμολόγια ανοίγει η αυλαία για την υπόθεση του σκανδάλου που έχει δημιουργήσει τρύπα στα ταμεία της επιχείρησης του δήμου 4,5 εκ €. Ο πρώην διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης μετά την απολογία του στον ανακριτή Γρεβενών κρίθηκε προφυλακιστέος μόνο για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων. Για την ίδια υπόθεση απολογήθηκαν στον ανακριτή τόσο ο πρώην δήμαρχος Γρεβενων Γ. Νούτσος οσο και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Σάββας Χατζηγεωργίου. Αφέθησαν ελεύθεροι, αλλά για τον πρώην δήμαρχο Γ. Νούτσο ισχύουν περιοριστικοί όροι  και χρηματικής εγγύησης 20.000 € ενώ για τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης η χρηματική εγγύηση 15.000€. Πριν από τρείς μήνες το vetonews αποκάλυψε ότι μετά από οικονομικό έλεγχο το ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας βεβαίωσε πρόστιμα που ανέρχονται στο ποσό των 2,8 εκ €. Το σκάνδαλο στο δήμο έχει δημιουργήσει διχαστικό κλίμα στους κόλπους της τοπικής ΝΔ, με δύο κορυφαία στελέχη της να ερίζουν δημόσια με σκληρές προσωπικές αναφορές για το θέμα μάλιστα λίγους μήνες πρίν από τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Γρεβενών Γ. Νούτσο στον οποίο έσκασε στα χέρια του η υπόθεση του σκανδάλου της ΔΕΥΑΓ στην οποία ήταν πρόεδρος και στον νυν δήμαρχο Δ. Κιουπτσίδη που θα αναλάβει να την διαχειριστεί.
Το σκάνδαλο στην ΔΕΥΑΓ του Δήμου Γρεβενών ήρθε στο φώς της δημοσιότητας μετά την αναφορά που έκανε στον τοπικό Εισαγγελέα τον Ιανουάριο του 2010 ο τότε δήμαρχος της πόλης Γιώργος Νούτσος. Ο έλεγχος που ακολούθησε κράτησε σχεδόν δυόμιση χρόνια και εντόπισε δεκάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια και πληθώρα παραπτωμάτων που παραβιάζουν το κώδικα βιβλίων και στοιχείων. Το σκάνδαλο της ΔΕΥΑΓ Γρεβενών μαζί με τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί εις βάρος των ιδιωτών που συμμετείχαν στο κόλπο ξεπερνά τα 4,5 εκ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 18:33
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πνευματική τροφή Η χαρά της δημιουργίας »