Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 22:44

Η ''ενοχη'' σιωπή και το Χρυσαυγίτικο κρεσέντο στο Περιφερειακό συμβούλιο για την δολοφονία του Πάυλου Φύσσα

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Ο Χρυσαυγίτης Νίκος Κουρκούτας εκλεγμένος σύμβουλος στο Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας κατά την διάρκεια της ομιλίας του

στην προχθεσινή συνεδρίαση μίλησε για «υποτιθέμενη δολοφονία Φύσσα». Στην Ελληνική δημοκρατία ο καθένας μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψη του. Το ίδιο ισχύει και για τα πρόσωπα που συμμετέχουν στους θεσμούς. Ακόμη και τύποι σαν τον Νίκο Κουρκούτα μπορούν να μιλάνε ελεύθερα, έστω και εαν ο λόγος τους προσβάλλει η σκυλεύει την μνήμη νεκρών όπως του Παύλου Φύσσα. Όμως ο εμπρηστικός λόγος αυτός με τα μισανθρωπικά χαρακτηριστικά, ο λόγος του κτήνους που έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις δεν μπορεί να μένει ασχολίαστος και αναπάντητος τουλάχιστον μέσα σε θεσμικούς χώρους όπου καλλιεργείται η δημοκρατική καλλιέπεια. Στην ύβρη και την σκύλευση του νεκρού από τον Χρυσαυγίτη Κουρκούτα ευτυχώς απάντησαν άμεσα τόσο ο Θέμης Μουμουλίδης όσο και η Γεωργία Ζεμπιλιάδου καθώς και ο Γιάννης Βήττας. Δυστυχώς για την συντριπτική πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου το θέμα ήταν σαν να μην είχε συμβεί η σαν να μην άκουσαν τον Χρυσαυγίτη η σαν να βρίσκοντας αλλού και όχι στην αίθουσα του συμβουλίου.

Ο νέος Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης που πολιτεύτηκε θωπεύοντας από την ακροδεξιά του κυρίου έως την αριστερά των αγανακτισμένων και εκλέχτηκε και με τους ψήφους της ΧΑ προτίμησε να μείνει σιωπηλός στην ύβρη. Σιωπηλός στην ύβρη και την σκύλευση χωρίς να ξεστομίσει έστω έναν λόγο και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ο πασοκογενής κ. Κωτσίδης. Στην γραμμή της ένοχης σιωπής και ο άλλος με καριέρα στο ΠΑΣΟΚ ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος. Στο ίδιο μοτίβο και ο πρώην συνδικαλιστής στην ΔΕΗ πρώην πρόεδρος του ΕΚ Φλώρινας -προστάτης υποτίθεται των αδύναμων- ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος. Σκανδαλώδη σιωπή στην ύβρη της μνήμης του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα επέδειξε το μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Μεταφορών Ελισάβετ Παναγιωτίδου. Μάλιστα η συγκεκριμένη στο βιογραφικό της σημείωμα δηλώνει οτι ασκεί την δικηγορία!. Ο επί σειρά ετών μύστης των γεγονότων πολιτισμού, πρόεδρος της Λέσχης πολιτισμού Φλώρινας Γιώργος Αντωνιάδης έπαθε αφωνία. Σιωπηρή συμπεριφορά επέδειξε και η μείζονα αντιπολίτευση όπου ο κ. Δακής ενώ ήταν λαλίστατος προεκλογικά για το θέμα της ΧΑ, δεν μπόρεσε να πει κάτι για το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο.

Προξενεί εντύπωση η ανακοίνωση του  ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας  για την δολοφονία του Π. Φύσσα. Λέει πολλά καταγγέλλει την κακή κυβέρνηση που υιοθετεί την ατζέντα της ΧΑ κλπ αλλά δεν κάνει καμία αναφορά στην σκανδαλώδη ανοχή δια της σιωπής στην σκύλευση του νεκρού που έδειξαν τοσο ο περιφερειάρχης αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέχθηκαν στο Περιφερειακό συμβούλιο. Γιατί άραγε; διέφυγε της προσοχής τους το παραπάνω γεγονός;

Σήμερα και αύριο σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν τιμώντας την μνήμη του νεκρού Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Το ιστορικό γεγονός της δολοφονίας δεν θα το αλλάξει με τις εμετικές αναφορές του ο Χρυσαυγίτης σύμβουλος Νίκος Κουρκούτας ούτε οι ισχυρισμοί των εγκλειστων βουλευτών της ΧΑ.  Όποιος όμως βρίσκεται σε θέση ευθύνης, είναι θεσμικός παράγοντας η υπηρετεί τα κοινά δεν μπορεί από το βήμα του συμβουλίου να παριστάνει τον ''δήθεν'' νταή στους κυβερνώντες και να λουφάζει στον εμπρηστικό και μισανθρωπικό λόγο της Χρυσής Αυγής.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 10:01
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.