Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 08:44

Η επιβεβαίωση του αντιμνημονιακού μετώπου στην πράξη

Γράφτηκε από τον

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Το «περίεργο» προεκλογικό κλίμα έφερε εκκωφαντικό εκλογικό αποτέλεσμα. Το αντιμνημονιακό μέτωπο επικράτησε και συγκρότησε κυβέρνηση.

Μένει να δούμε αν οι υποσχέσεις για μια άλλη πολιτική εκτός μνημονίου και λιτότητας μπορεί να υπάρξει και να εφαρμοστεί. Η επιβεβαίωση της μιας ή της άλλης άποψης θα κρίνει το μέλλον όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της χώρας συνολικά και αυτό είναι αναμφίβολα το σημαντικό. Η επιτυχία της κυβέρνησης περνά μέσα από την επιβεβαίωση των εκτιμήσεων που έχει για το πώς λειτουργεί η Ε.Ε. και συνολικό το διεθνές σύστημα. Ευχή όλων να μην υπάρχει τραγικά λαθεμένη αντίληψη για να μην ζήσουμε την πραγματική καταστροφή. Όλα αυτά θα κριθούν βέβαια στην πορεία και ίσως να μην είναι ακόμα της παρούσας φάσης ο πολιτικός χρόνος όμως τρέχει με ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες.

Το εκλογικό αποτέλεσμα έχει πολλαπλά μηνύματα και εμπεριέχει όπως κάθε φορά μια ιδιαίτερη σοφία. Οι πολίτες έδωσαν την πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία της Βουλής στο αριστεροδεξίο αντιμνημονιακό μέτωπο αναμένοντας την υλοποίηση των υποσχέσεων χωρίς να υπάρχουν άλλοθι αστεράκια και υποσημειώσεις. Έστειλαν μήνυμα αλλαγής στην ηγεσία αλλά και στον τρόπο σκέψης στη Νέα Δημοκρατία. Σήμαναν το τέλος εποχής για το ΠΑΣΟΚ και έκλεισαν την πόρτα της Βουλής – πιθανώς οριστικά - στην πολιτική οικογένεια των Παπανδρέου. Έδωσαν ταυτόχρονα ευκαιρία σε ένα νέο κόμμα στο χώρο του κέντρου «το Ποτάμι» το οποίο το επόμενο διάστημα θα δοκιμαστεί για το αν μπορεί να μετεξελιχθεί σε νέο κυβερνητικό πόλο συσπειρώνοντας όλες τις πολυδιασπασμένες δυνάμεις του χώρου. Το ΚΚΕ κρατήθηκε παρά την πίεση που δέχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας ότι η παράδοση είναι ισχυρή. Η κατάκτηση τέλος της τρίτης θέσης από τους προφυλακισμένους εγκληματίες υπογραμμίζει ότι η απόγνωση και ο θυμός παραμένουν και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί .

Για τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο πήχης των προσδοκιών μπαίνει ψηλά. Οι πολίτες δεν αναμένουν να λυθούν από τη μια ημέρα στην άλλη τα προβλήματα στην οικονομία, γνωρίζουν ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη και δεν θα ικανοποιηθούν όλες οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί, δεν πρόκειται όμως να ανεχτούν φαινόμενα αλαζονείας και κακοδιαχείρισης. Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι τα προβλήματα είναι τεράστια και αυτό που ζητούν είναι η έναρξη της προσπάθειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διαρθρωτικές αδυναμίες στο κράτος με την κατοχύρωση της διαφάνειας στη διαχείριση, την εμπέδωση της αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα και την δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και δικαιοσύνης. Θέλουν να δουν πολιτικούς να προσπαθούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και όχι να κάνουν διαρκώς διαπιστώσεις. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια είναι φανερό ότι δεν χωρούν λογικές που βλέπουν το κράτος ως λάφυρο. Οι στρατιές των μπλε και των πράσινων που εναλλάσσονταν στον κρατικό μηχανισμό πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν και όχι να αντικατασταθούν από ανοιχτο-κόκκινους και σκούρους μπλε. Αν αυτό δεν αλλάξει και ανεξαρτήτως τι θα γίνει στο μεγάλο γήπεδο της Ε.Ε σε πολύ σύντομο χρόνο η κατάρρευση θα συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 08:46
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το σχόλιο του Ρογήρου για την τρόϊκα Θα δούμε ! »