Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2015 19:04

Πρωτοφανής ενέργεια του Α. Κύρινα. Προανήγγειλε το κλείσιμο των σχολείων για να μην είναι αδεια η πλατεία! στο συλλαλητήριο για το νοσοκομείο που οργανώνει ο δήμος Κοζάνης

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Προκύπτει μείζον θέμα από τις δηλώσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης Αντώνη Κύρινα στην εκπομπή του top channel και στους δημοσιογράφους Ρίτα Τσιούρα και Ζήση Πιτσιάβα.

 Ο κ. Κύρινας ως προαναγγελία διανοήθηκε να αναφέρει ότι τα σχολεία της Κοζάνης θα παραμείνουν κλειστά κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Μαμάτσειο νοσοκομείο που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 11.00 στην πλατεία της πόλης.

Το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης ανέφερε το παρακάτω εξωφρενικό επιχείρημα για την συγκέντρωση που οργανώνει ο δήμος «.. θα είναι οι μαθητές και οι καθηγητές στην πλατεία αυτό θέλουμε να δείξουμε ....δεν θέλουμε να μαζευτούμε 100 διακόσιοι και να πούμε, ε μωρέ μαζευτήκαμε και να βγούμε από την υποχρέωση.....»

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ομολογεί ανερυθρίαστα ότι θέλει τους μαθητές και τους καθηγητές για να μην είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι στην πλατεία .

Ο κ. Κυρινας μας λέει χωρίς ντροπή ότι θέλει να γεμίσει την πλατεία της Κοζάνης με 14χρονα και 16χρονα όπως στις Αποκριές για να δείξει στις τηλεοράσεις ότι η Κοζάνη έχει παλμό και ότι ανησυχεί για το νοσοκομείο της χρησιμοποιώντας τον ανεξάντλητο νεανικό ενθουσιασμό των παιδιών. Ο κ. Κύρινας θέλει να μην λειτουργήσουν τα σχολεία το δημαρχείο και άλλες ίσως υπηρεσίες αλλά η ''δουλειά'' να γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί δημοτικού υπάλληλοι να μην έχουν κόστος να μην χάσουν το ημερομίσθιο τους αλλά οι μαθητές όμως να χάσουν το σχολείο τους. Εάν οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων της πόλης ήθελαν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο δηλαδή η τοπική ΑΔΕΔΥ η ΕΛΜΕ και οι Δάσκαλοι θα έπρεπε να είχαν προκηρύξει ηδη είτε τετράωρη στάση εργασίας είτε 24ωρη απεργία. Δεν το έκαναν και ούτε πρόκειται να το κάνουν μέχρι την ημέρα της κινητοποίησης.
Ο κ. Κυρινας προκειμένου να υποστηρίξει την ιδέα του δεν διστάζει να αναφέρει -ψευδώς –ότι έχει την συμπαράσταση του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ότι συναινεί και στηρίζει μαζί με την Ελμε το κλείσιμο των σχολείων. Το Vetonews μίλησε με το. κ. Σαβιλιωτίδη ο οποίος δήλωσε πλήρη άγνοια για το θέμα, μας εξήγησε ότι τα σχολεία δεν κλείνουν με απόφαση δική του παρά μόνο με απόφαση δημάρχου η της πολιτείας και αυτό για μείζονα και πολύ σοβαρό λόγο. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ουδέποτε συνομίλησε γραπτώς η προφορικώς με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για το παραπάνω θέμα. 
Το 2015 δεν είναι περίοδος των χρόνων της μεταπολίτευσης όταν κατά κόρον χρησιμοποιήθηκε ο εφηβικός ενθουσιασμός για να εξυπηρετηθούν οι επιδιώξεις δημάρχων βουλευτών παρατάξεων ακόμη και κομμάτων. Δεν χρειάζεται να κλείσουν τα σχολεία της πόλης για να υπηρετηθούν τα σχέδια της δημοτικής η περιφερειακής αρχής και κανενός πολιτικού η αυτοδιοικητικού παράγοντα για το μείζον θέμα της υγείας. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί υπήρχαν κα υπάρχουν προβλήματα με τα νοσοκομεία μας. Επίσης όσοι δεν κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους γνωρίζουν και τι πρέπει να γίνει για να λειτουργήσει το σύστημα υγείας .

Ο δήμαρχος κ.Λ. Ιωαννίδης στον ένα χρόνο που διοικεί το δήμο έδειξε και ορθώς ότι δεν παρασύρεται από τις ''κινηματικές'' λογικές των στελεχών του Σύριζα που συμμετέχουν στο συνδυασμό του.

Να δούμε εάν και σε αυτό το θέμα θα κρατήσει τις αποστάσεις του.

Tο βίντεο με τις δηλώσεις του Α. Κύρινα

πηγη βιντεο kozan.gr

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 10:12
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.